Tuesday, May 05, 2020

 

BORREDÀ - PREPARACIÓ INICI OBRES CARRER DE LA FONT- nota pel blog


BORREDÀ- PREPARATIUS INICI OBRES CARRER DE LA FONT.
Avui, he vist els primers preparatius, per a poder començar les obres de Condicionament del Carrer de la Font. Una de les grans obres d’aquest mandat, gracies a un ajut de la Diputació de Barcelona, per import de 192.000 euros, que varem aconseguir en el passat mandat.
El Carrer de la Font, és el carrer més antic del poble, i és per on entra la canonada principal de subministrament d’aigua potable, de manera que les obres s’hauran de fer amb un plus de vigilància i seguretat per evitar talls en el subministrament.
De fet, avui la brigada procedia a buscar la canonada, a l’alçada de Cal Bardolet, per a fer una connexió que permeti servir aigua, prescindint de la canonada general. Feta aquesta nova distribució, mitjançant mangueres per les parets de les cases, es podran començar les obres que suposo duraran uns cinc o sis mesos.
Tinc una especial curiositat per veure l’aixecament de tot el carrer per a comprovar l’estat en que es troba la canonada general d’aigua que ha superat els 60 anys d’existència, així com les velles clavagueres que en bona part, també tenen aquests anys.
Pel que he pogut saber l’empresa adjudicatària, és la mateixa que va fer les obres del carrer Manresa. Una empresa que disposa de prou maquinària com per fer les parts més delicades de les obres, i amb prou experiència en aquest tipus d’obra, com perquè hi hagi garantia de fer-les bé.
El paviment de pedra del país, serà canviat per un altre de la casa Breinco, per tal de complir la normativa vigent, en matèria de mobilitat i accessibilitat. Varem poder elegir el tipus de paviment, fa un parell de mesos, mitjançant votació popular.
En fi, no ha estat fàcil arribar fins aquí, perquè tots els tràmits son prou llargs i delicats com perquè tot compleixi els requisits legals. Però, si tot va segons previst, en pocs dies podrem veure l’inici formal de les obres, i les podrem seguir, guardant les distàncies degudes. Serà el moment en que podrem veure, la necessitat i urgència d’una obra com aquesta.
El vell Carrer de la Font, recuperarà el seu esplendor, posant-se al dia, i agafant nova vida per unes quantes generacions més.
Borredà, 5 de maig de 2020.









<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?