Sunday, March 29, 2020

 

BORREDÀ, SERVEIS ESTRATÈGICS, EN TEMPS DE CRISIS- art, blog personal


BORREDÀ, SECTORS ESTRATÈGICS, EN TEMPS DE CRISIS.
Sempre passa, que és en temps de crisis, quan es valora el que es té, i quan es troba a faltar el que s’ha perdut. I serà, després de vençuda la pandèmia, que caldrà reprendre el debat de com mantenir vida activa, en el món rural, sinó volem tancar la que queda.
Aquests dies, podem veure la importància de tenir unes botigues, ben aprovisionades, diverses i variades, com per a poder fer una vida “normal”, tot i la que cau. Cada dia, podem comprar els productes més essencials, en els cinc establiments de menjar, i medicaments, a la farmàcia. Tot un luxe, si ens comparem amb molts altres pobles i poblets de la geografia catalana i espanyola. I podem pagar amb targeta, molt important, després de perdre el caixer.
Disposar de provisions, és la principal preocupació, de qualsevol persona, a nivell individual o col·lectiu, oimés si et trobes allunyat de les grans ciutats. Hem d’agrair i alhora felicitar la bona organització de tots els establiments, per a cobrir bé, les nostres necessitats. Horaris i serveis esplèndids, marca de la casa, en tots els casos.
I també funcionen, altres serveis essencials. A nivell de salut, ens toca trucar a Berga, però sabem que si en tenim necessitat, ens donaran visita, i si fos el cas, enviarien un professional, a casa. El mateix podem dir de l’assistència social, que manté els àpats a domicili, per a la gent gran que ha demanat el servei. I per descomptat, la teleassistència que tenen les persones grans, funciona a ple rendiment.
El mateix cal dir de l’ajuntament, amb servei a distància, per part de la secretària – interventora, i de l’administrativa, de manera que tot el que suposa de manteniment de la gestió, segueix el seu curs. Les noves tecnologies permeten unes prestacions, impensables, anys enrere. El web municipal també està al dia, i es posa al dia, constantment.
Pel que fa els serveis municipals, el gran avantatge de tenir tres membres de la brigada municipal, especialitzats en tots els treballs essencials, permet fer relleus, sense cap incidència en el bon funcionament de temes tants vitals com el subministrament d’aigua potable, manteniment de les infraestructures, equipaments i serveis, o altres actuacions, en cas de necessitat.
En quan al funcionament polític, també les noves tecnologies, permeten un permanent contacte entre regidors de govern, i d’aquests amb els d’oposició, per a resoldre, les incidències que aquesta dura crisis va produint.
I la resta de serveis dependents d’altres institucions, com és la recollida de deixalles, correus, etc, van complint uns serveis mínims, establerts per cada organisme o institució.
En resum, tot i la gravetat de la crisis, el fet de que mantinguem vius i actius, tots els serveis essencials, fa que puguem complir el confinament , en unes condicions molt millors de les que tenen altres indrets, suposadament millor equipats. Agraïment i felicitats, a tots els que ho fan possible.
Borredà, 29 de març de 2020.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?