Monday, February 03, 2020

 

NOTA PREMA - PSC- PRESSUPOST GENERALITAT 2020



EL PARTIT SOCIALISTA, CONSIDERA ESPECIALMENT MALTRACTADES LES COMARQUES DE LA CATALUNYA CENTRAL- EN EL PRESSUPOST 2020.

La Federació XI del Partit dels Socialistes de Catalunya, considera INACCEPTABLES, els pressupostos de la Generalitat per aquest any, 2020, a la vista de les partides d’inversions, previstes per aquestes comarques.
Cap dels grans projectes, promesos reiteradament, per diversos Consellers, son contemplats en aquestes pressupostos. Es més, en alguns casos, els compromisos han estat anunciats, plantejats i comunicats, a alcaldes, consells comarcals, i consells d’alcaldes. Tots aquests compromisos han quedat en paper mullat, una vegada es comprova la seva inexistència, en els pressupostos, aprovats pel Govern.
Davant aquest incompliment, varem presentar un conjunt d’esmenes, per exigir la seva inclusió, en el debat, en seu parlamentària. Esmenes que seran defensades, per la diputada – adscrita, a les nostres comarques, Marta Moreta.
En documents adjunts, es pot veure la relació d’esmenes, corresponents a les comarques del Bages i del Berguedà, que considerem “ de mínims “ per a poder acceptar el pressupost presentat.
Pel que fa la C-55, tenim un especial interès en resoldre la problemàtica d’aquesta via, i és per aquest motiu que presentarem una proposta de resolució per trobar altres recolzaments com per fer possible, l’aprovació d’una partida específica per aconseguir dur a terme el desdoblament.
I és que, com es pot comprovar, en document adjunt, hi ha un autèntic i important descens, en el percentatge d’inversions, destinades a aquestes comarques. I si agafem la comparativa del període 2010 / 2020, podrem veure descensos del 45 % en el cas de la comarca del Bages, i del 53 %, en la del Berguedà.
També, és del tot recomanat comprovar les partides d’inversions, des de 2003, fins el 2010 ( anys del Tripartit), amb les de 2010 – 2020. Aleshores , encara es comprendrà millor, el total desacord amb la proposta del pressupost per enguany.
Aquestes comarques tenen unes necessitats, que no poden ser obviades ni incomplertes, any rere any, pel govern de la Generalitat.
Fem una crida, a tots els partits, per a exigir la modificació del pressupost presentat, a fi d’aconseguir l’aprovació de les esmenes presentades, totes elles, fruit d’anuncis, propostes i promeses , fins ara incomplertes.
Un pressupost com el que ha estat presentat, és clarament negatiu, per les nostres comarques.
Executiva de la Federació XI del PSC.

Manresa, 31 de gener de 2020.










<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?