Monday, January 27, 2020

 

TRAPERO, INJUST DESTÍ - art. Nació Digital Solsona


TRAPERO – INJUST DESTÍ.
Els meus coneixements del Cos dels Mossos d’Esquadra i de molts dels seus agents i caps intermedis, m’ha portat a seguir amb interès, el judici als qui foren responsables de la seguretat ,en els moments més àlgids del procés.
Tots els que conec, defineixen l’ex – major Trapero com un gran professional, entregat a la feina i al Cos, seriós i rigorós ,com pertoca a un alt responsable. El destí, li va reservar un dels llocs més complicats i enrevessats de gestionar, en uns moments en que el procés exigia prendre decisions, molt en el fil de la navalla.
Pressionat per tots cantons, amb diferències notables, també dintre del propi Cos, conseqüència de la complexitat de la situació que es vivia, era impossible no ser mal interpretat o mal representat, en alguns dels moments més delicats.
De fet, veient venir els temps convulsos, l’aleshores Conseller d’Interior , Jordi Jané, i amb ell, el Director General, Albert Batlle, varen deixar els seus càrrecs, per evitar haver de prendre decisions que topaven amb la deriva independentista del Consell Executiu.
En moments com aquells, era més fàcil, deixar els càrrecs polítics que no pas els derivats de la pertinença al Cos, sobretot si es vol fer tot el possible per a preservar la seva professionalitat i integritat.
Durant els dies de judici, hem escoltat explicacions, reflexions i detall de les decisions, amb paraules plenes de serenitat i professionalitat. També, hem pogut constatar com de difícil havia de ser, coordinar esforços amb altres cossos de seguretat, no sempre amb prou confiança i col·laboració.
El resultat, el coneixem, i deixa molt clar que el conjunt de polítics, varen complicar enormement la feina del Cos, i d’ell mateix, produint decisions i moviments, que comportaven perills evidents , a nivell d’ordre públic.
Ha estat clar i català, en les seves opinions i descripcions, dels objectius del procés, considerant impossibles els objectius que s’havien marcat, i la “barbaritat “ que suposava aprovar la DUI.
Es aclaridor i gratificant escoltar, veritats com les descrites, i sentir-les de boca d’un professional respectat, per propis i estranys. Ha deixat clar també que va refusar càrrecs i representacions polítiques que li havien ofert, després dels fets de l’1-O i de finals dels procés,  mantenint, sempre i en tot lloc, la fidelitat al Cos.
De fet, continua treballant, amb puntualitat i eficàcia provada, amb els encàrrecs que li han fet, lligats, a noves formules de delinqüència. Lluny dels focus, que tant va ocupar durant uns quans mesos, espera aconseguir comprensió per la difícil situació que va haver de gestionar.
Haurem d’esperar uns mesos per veure, en què queden les acusacions, però queda clar que si en el govern haguéssim tingut persones prudents, professionals i coneixedores de la realitat nacional, estatal i internacional, no s’hagués impulsat un procés independentista com el que hem viscut.
El ex major Trapero, ha parlat clar, i ha dibuixat amb pèls i senyals, l’enorme complexitat de problemes que va haver d’afrontar. No seria just, no tenir-ho en compte a l’hora de decidir les seves justes responsabilitats.









<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?