Wednesday, August 07, 2019

 

ON SON ELS NOSTRES PARLAMENTARIS ? - art. Endavant Digital


ON SON ELS NOSTRES PARLAMENTARIS ?
Quan faig aquesta pregunta, em refereixo on surten, on s’expressen, on apareixen ,donant explicacions, informació, documentació, sobre les nostres posicions ,o contradient , les dels nostres adversaris ?
Tots sabem com de difícil és trobar un espai, en mitjans públics o privats, però , a vegades, alguns voldrien dedicar-se als grans mitjans, oblidant l’existència de multitud de més petits, i no per això, menys importants.
No tinc cap dubte, respecte la dedicació a la feina parlamentària dels diputats/des, senadors, però també, diputats /des provincials. Però, hi ha una evidència clara que s’hauria de modificar sensiblement.  Tenim 32 parlamentaris ( Parlament Catalunya, Congrés i Senat).  I 29 diputats/des provincials. I tanmateix, la nostra presència en els mitjans de comunicació, és paupèrrima.
I repeteixo, conec bé, les restriccions existents en tots els mitjans públics, i bona part dels privats, però hi ha escletxes per entrar , tant en uns com en altres, sobretot ara en que estem en el govern, en algunes de les grans institucions del país. Si hi som, ha de servir, per fer sentir la nostra veu.
Es desesperant veure, la descompensació brutal, de defensors de l’estat de dret, respecte els posicionaments independentistes. Però , no solament en aquest àmbit, en el qual ja tots estem gairebé saturats, sinó en altres que no tenen defensors ni contradictors, simplement perquè ningú en parla.
El país, Catalunya, està en mans totalment mediocres, per no dir altra cosa. Ha d’haver-hi articles, informes, documents, intervencions, debats... sobre qualsevol dels grans o petits temes, d’importància quotidiana: sanitat, ensenyament, transports, cultura, esports, medi ambient, ocupació, ...que apareguin en grans mitjans, o en petits o petitets. Amb paciència i insistència, s’aconsegueix, i una vegada dintre, ha de ser un no parar.
I és que a vegades, les grans noticies, amaguen altres, de no menys importants. I si com pluja fina, es va inundant el país, d’informació , ben documentada, i ben contrastada, la gent es donarà compte de la necessitat de canviar de govern, i deixar de tapar amb la bandera de l’independentisme, totes les inutilitats de la gestió diària.
Torno a recordar les xifres: 32 parlamentaris i 29 diputats provincials. Sumem-hi, prop d’un centenar d’alcaldes/esses, centenars de regidors/es, i dotzenes de consellers/eres comarcals...haurien de ser suficients com per produir una vintena d’articles, aparicions audiovisuals, o altres compareixences, cada setmana.

De moment, aquesta no és la realitat. Toca, doncs, posar-hi remei, buscant les vies, les persones, i  els temes, per fer-ho possible. Tots sabem que si treballem molt, però no arribem a la societat, de ben poc serveix. Espavilem-nos perquè d’arguments i temes n’hi ha a milers.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?