Thursday, April 25, 2019

 

CAP POR AL 155 - art. Diari de Terrassa


CAP POR AL 155.
Tenim en els tres partits de dretes. PP, C’S i Vox, una mena d’espantadors habituals , fent ús del “papus” de l’article 155, com si tots els problemes entre Catalunya i Espanya tinguessin remei amb la seva aplicació. A més, de forma immediata i il·limitada.
Perdoneu que us ho digui, però no em fa cap por el 155, com tampoc me’n va fer quan es va aplicar. Es com si algú em volgués fer por, dient-me que em pot caure una sanció contundent, de tràfic. Evident. Si fes el boig,  anés a 150 o 160, parlant pel mòbil, i fent esses, evidentment que m’aplicarien dos o tres articles contundents del codi de circulació, només faltaria ¡ Per això, son les lleis, per a castigar els comportaments anòmals.
I si faltés al pagament d’impostos o taxes, fes obres sense llicència o espatllés algun mobiliari urbà, igualment se m’aplicaria la legislació vigent, en aquest matèria. I en funció de la infracció o delicte, s’aplica un o altre codi, fins arribar al penal, el més dur de tots, com és lògic.
Arribats aquí, no s’ha d’haver estudiat gaire per comprendre com funciona un país democràtic. Per tant, cap por, a l’aplicació de la llei, si ens comportem segons marca l’estat de dret. Es el que fem, la immensa majoria de ciutadans. Només faltaria ¡
A què ve, doncs, aquesta insistència en voler aplicar el 155, de nou ? Quan alguns partits veuen determinats comportaments, declaracions, conductes, usos de símbols no oficials, proclamacions “urbi et orbe” del que voldrien fer...però no fan, se’ls inflamen les glàndules patriotes, i els entren les ganes de castigar, abans dels altres, pecar. Més ben dit, actuar.
Ara i aquí, es parla molt, però s’actua molt poc. La revolució no està feta, per a les classes burgeses. Tant ERC com PDeCAT, sobre actuen molt, però no travessen cap línia vermella, a la vista de com va anar l’anterior vegada, de manera que no hi ha justificació per una nova aplicació del 155.
I no tinc cap dubte de que si es retornés a la via unilateral, l’aplicació seria molt més ràpida que l’anterior. Lògic i normal, dintre de la normalitat que suposa estar en un estat democràtic, situat en el lloc dinovè, en l’Index de Qualitat Democràtica, a nivell mundial.
I mireu. L’actual govern, justifica no fer res o gairebé res, per culpa d’haver aplicat el 155, que segons ells, va parar multitud de coses. No és cert. En absolut. Es més, puc assegurar que l’aplicació del 155 va desencallar moltes coses parades per l’anterior govern, com el pagament de deutes. En poques setmanes, els ajuntaments varen cobrar, tots els deutes de la Generalitat.
Es més, en la situació actual, de paràlisis de l’acció de govern, si , per motius justificats, s’hagués d’aplicar de nou el 155, almenys aconseguiríem tenir algú en el timó del govern, a qui poder demanar resoldre problemes i fer treballar a l’administració. Almenys manaria algú, perquè ara, no mana ningú i tot està parat.

En resum, mai ens ha de fer por l’aplicació dels elements que tenen les lleis, perquè siguin complertes. Al contrari, tota llei ha de comportar les accions pertinents, en cas d’incompliment. Aquesta és la base de la democràcia. I qui no l’incompleix, que no pateixi, que no se li aplicarà cap sanció ni cap coacció. La batalla entre partits de drets i partits independentistes, és la típica batalla entre extrems que s’autoalimenten i es necessiten per justificar la seva existència. Res més ni res menys, però fan un mal servei al país, i d’aquí la necessitat de mantenir en el govern, gent sensata i prudent que en comptes de posar combustible el foc, el que fan és tirar-hi aigua. Es el que necessita el país en els propers anys. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?