Wednesday, August 15, 2018

 

50 ANYS - ESBARTT DE BORREDÀ

                                 50 ANYS DE L’ESBART DE BORREDÀ
Aquest dimecres, dia 15 d’agost, Festa de la Mare de Déu de la Popa , Patrona de la Parròquia de Borredà,  es compliran 50 anys de la creació de l’ESBART DANSAIRE DE BORREDÀ.
Fou l’any 1968, quan la Sra. Carmen Fornells d’Andreu, amb la inestimable col.laboració i participació de la Sra. Rosa Ma. Rota ( Rosa Nadeu), fundà l’Esbart Dansaire, amb una colla de joves del poble.
Des d’aleshores, l’Esbart va tenir un camí ascendent, participant en les grans celebracions del poble, així com en altres indrets del país. Els intercanvis i els viatges foren constants, durant prop de vint anys. Després hi hagué un parèntesis, motivat per la falta d’efectius, fins fa 10 anys, en que la Sra. Anna Rubio, aconseguí recuperar l’esbart dels petits.
Actualment, qui coordina i organitza el taller de dansa, i la festa dels ballets de la Mare de Déu d’agost ( 15 d’agost) és la primera tinent d’Alcalde, Concepció Barniol, la qual aprofita cada esdeveniment per animar a nens i nenes a sumar-se a l’esbart.
Aquest dimecres, l’Esbart dels petits, oferiran diverses danses a la Plaça Major, a la sortida de la Missa Major, i tot seguit l’Esbart dels grans, ballarà el BALLET I CORRANDA DE BORREDÀ, el tradicional ball del poble, que acaba enlairant les parelles, en una imatge que ha quedat plasmada en l’escut oficial del municipi.
I per acabar l’Esbart Dansaire de Manresa, ens delectaran amb una part del seu repertori de danses, tal com han fet en els darrers anys, amb una esplèndida acceptació per part de tot el públic assistent, que omple, a vessar la Plaça Major.

Borredà, 13 d’agost de 2018.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?