Thursday, July 12, 2018

 

CONFUSIÓ DE PAPERS - art. Blogesfera socialista


CONFUSIÓ DE PAPERS.
El procés independentista ha provocat nombrosos danys a la convivència i ha augmentat la confusió sobre el rol que cada càrrec, cada persona, ha de tenir , a nivell públic i privat. M’explico.
Tots els qui ostenten, millor dit, ostentem càrrecs públics, hem de tenir molt clar que servim a la col·lectivitat i no a una part d’ella. Pertoca, doncs, mantenir la neutralitat, la objectivitat i el respecte envers totes les opcions. No és el que tenim en el país.
El procés, ha incrementat notablement, el que CiU havia iniciat, molts anys enrere. La separació dels catalans, en bons i dolents. O si voleu, en autèntics patriotes, i en altres coses. En aquestes altres coses, hi podem posar, els espanyolistes, centralistes, xarnegos, mals catalans,... o constitucionalistes. El nom és múltiple, però ja ens entenem.
Aquesta divisió o separació que durant anys, s’havia anar infiltrant en bona part de la societat, ha trobat el millor caldo de cultiu, durant els anys del procés, perquè la gent s’ha tret la careta, i ha cregut arribat el moment de deixar-se de manies. Qui no estava amb el procés, hi estava en contra, i per tant, era un adversari. Perdó, per a molts , molt més que un adversari. Directament un enemic. D’aquí el trencament de milers i milers de famílies, grups d’amics, col·lectius diversos, etc.
Ja no és possible, dir obertament el que penses, perquè pots caure en mans de l’enemic i ser acusat de les pitjors coses. Però, com que s’ha de visualitzar el poder d’uns, per sobre dels altres, s’ha impulsat una confusió de rols, fins arribar a extrems realment perillosos. Alguns no ho volen reconèixer , però s’estan imitant fets, molt representatius de passats nefastos.
Que molts diputats, alcaldes, regidors, presidents de diferents organismes i institucions, creguin normal, retirar la senyera, i substituir-la per una estelada, és una mostra del que dic. Consideren que “el seu símbol” és el bo, i per tant poden treure l’altre, que és el dels altres. Es igual que els altres siguin majoria. Ho son perquè son dolents, i ja arribarà el dia en que hauran marxat o seran vençuts...
Si això passa en Cases Consistorials, diputacions , consells comarcals, etc, el mateix podem veure en casernes de bombers, hospitals, albergs, delegacions diverses , etc. No volen acceptar ni entendre que totes aquestes dependències, son de TOTS ELS CATALANS, i no d’una part. Per tant, hi ha d’haver els símbols de tots. Doncs, no.
Hem vist, situacions encara més greus. Els funcionaris son servidors públics, al servei de tots els ciutadans, per tant no poden portar, en el lloc de treball , símbols partidistes. Tampoc es compleix la norma. Més greu encara. No poden mostrar afinitats ideològiques, ni sectàries, en el desenvolupament de la seva activitat, i encara menys mostrar-les en públic. Aquí, grups de funcionaris han sortit al carrer, davant les Conselleries a recolzar decisions i actituds, dels polítics. Els han aplaudit , els han animat a continuar vulnerant la legalitat.
I això, no només s’ha vist davant les Conselleries. Ha estat ben visible en el propi Palau de la Generalitat, tant en els temps d’Artur Mas, com de Carles Puigdemont, o de Quim Torra, ara mateix.
I el súmmum de trencament de l’esperit funcionarial, s’ha donat , fins i tot en el Parlament de Catalunya. La seu on rau la sobirania del poble català. Allà, colles de funcionaris aplaudien frenèticament una presidenta Forcadell quan acabava de vulnerar el Reglament del Parlament, i havia vulnerat l’Estatut d’Autonomia i la Constitució espanyola.
Aquesta confusió de rols / de papers, està causant uns danys terribles al conjunt del país, perquè arriben a extrems increïbles i trenquen el principi de neutralitat i objectivitat dels serveis públics, fins i tot arribant als Mossos d’Esquadra, els quals han perdut bona part del prestigi guanyat, produint uns danys interns, de dimensions colossals, com hem pogut comprovar els qui el coneixem per dintre.

Tenim conflicte per anys, tot i els esforços del govern central per canviar les actituds envers Catalunya. Es molt important la nova etapa, però al mateix temps, s’ha d’aconseguir restituir el paper de cadascú, obligant tothom , a complir les funcions, amb ple respecte a la legalitat. Sense donar aquest pas, el conflicte no reeixirà . 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?