Monday, February 26, 2018

 

CARRERA DE DESPROPÒSITS - art. Nació Digital Solsona



CARRERA DE DESPROPÒSITS.
En aquest món virtual, univers paral·lel, o dimensió desconeguda, en que ha entrat una part del país, sembla existir una carrera de despropòsits, per veure qui la fa més grossa, qui supera tot l’imaginable, qui inventa el que ningú ha fet fins ara...el seny, l’educació, les bones formes, el compliment del protocol...tot queda enrere, tot s’oblida o es menysprea, a favor “d’epater” tothom, propi i estranys, i quan més lluny arribi, fronteres enllà, millor que millor. Veiem-ne uns pocs exemples, per raó d’espai.
L’Ajuntament de Girona, considera no grata la família reial, i ha trobat una bona excusa, per fer obres a l’auditori on s’entreguen els premis / beques Princesa de Girona, destinats als joves. Tot un model de seny i oportunitat, com es pot veure.
El mateix ajuntament, havia de córrer per ser un dels primers a canviar la plaça de la Constitució per la de 1-O, no fos cas que algun altre se’ls avancés.
Fa pocs dies, el president del Parlament, aprofità un gran acte solemne, en el col·legi d’advocats per tractar la justícia d’injusta, amb presos polítics, i mala interpretació de l’estat de dret. Bon moment , bon lloc, i bona interpretació de la legalitat, per part de la segona autoritat del país.
El mateix President, en clara competència, amb l’Alcaldessa de Barcelona, no varen anar a rebre al rei. Adéu bones formes, educació i compliment del protocol institucional. Però, en canvi, van a sopar amb ell ¡¡¡¡ Qui els entengui, ens ho expliqui.
Els municipis de Casserres i Puig-reig ( Berguedà), han volgut ser els primers en anunciar la república catalana, i a l’entrada dels termes municipals , ja hi ha els senyals corresponents. Pel que es veu, allà han vist, coses que altres, no sabem veure.
Pel que fa l’expresident Puigdemont, necessitaríem un llibret, considerablement gruixut, per detallar totes les propostes que li han sortit del cap. Ja entenc que té tot el temps del món, especialment en un país, on el mal temps és norma, i s’ha de quedar a casa, però n’hi ha per llogar-hi cadira.
Pretén ser president ,d’una mena de consell de notables, o de consell de la república , a l’estranger, amb capacitat per a nomenar i destituir, el govern a l’interior del país. No direu que falta imaginació, o que no hi ha inventiva, a dojo. De fet, tampoc sabem qui paga les despeses de luxe que s’estan produint, en terres llunyanes, però suposo que algun dia, algú ens ho explicarà.
I per estar tranquils, i saber que estem en bones mans, res millor que seguir les suposades negociacions entre Junts x C, i ERC, per formar govern. Estan tant d’acord amb tot, que cadascú va pel seu cantó, i Junts x C, presenta documents en el Parlament, que l’altra part, ni sap ni coneix...i tanmateix diuen que pensen tornar a governar junts.
Per acabar, res millor per preservar el MWC, de tot conflicte, que organitzar manifestacions en llocs estratègics de la ciutat. Es una bona manera de mostrar Barcelona com la ciutat acollidora i valedora de futurs congressos.

I això aquí a Catalunya, però si anem a Madrid, i contemplem els despropòsits dels d’allà, podem veure un autèntic festival, per intentar superar l’altre. Perdut el nord, qualsevol despropòsit és possible. Mentrestant, les grans possibilitats d’impuls a l’economia queden seriosament mermades per culpa d’uns autèntics irresponsables.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?