Tuesday, November 15, 2016

 

PSOE - PRIMÀRIES I CONGRÉS , JA - art. Blogesfera socialista

PSOE – PRIMÀRIES I CONGRÉS , URGENTS.
La reunió entre el president de la Gestora del PSOE i Miquel Iceta, va anar com era d’esperar, però no garanteix el retorn a la normalitat, en les relacions PSC – PSOE, sobretot perquè cada dia surt algun o alguna defensora de les “essències” socialistes i espatlla una mica més el futur.
El desconeixement de la realitat catalana, per una banda, i la ignorància sobre l’essència del federalisme, impedeix el funcionament “normal” de dos partits que batallen pels mateixos objectius. Sembla ben fàcil respectar la pluralitat , dintre de la diversitat, doncs, no, pel trio de barons que creuen poder imposar la seva doctrina no els hi queda clar el respecte a la diferència. Tant Susana Díaz (Andalusia), com Garcia – Page (Castella – La Mancha), com Fernández Vara ( Extremadura) voldrien un PSC ( bessó del PSOE), entestat a defensar un sol model, per un sol territori, homogeni, d’un sol bloc ,sense diferències ni exclusivitats.
Es a dir, defensen un model de país /estat que no existeix. Ignoren el pes de la cultura, de l’idioma, de la història i tradicions, que fan d’un territori ,una nació. Per ells, només existeix l’estat / nació, i descarten l’existència de nacions sense estat, ni que Espanya sigui , en realitat, una nació de nacions.
No comprenen tampoc l’autèntica realitat del federalisme. He viscut 7 anys a Suïssa, el model perfecte d’estat – federal. No hi ha tensions sobiranistes ni independentistes entre els cantons que la conformen, perquè tothom té clar el respecte a la pluralitat i diversitat, dintre de la unitat com país /estat. I son molts els països d’estructura federal, fins l’extrem de ser els més avançats i dinàmics del món: EUA, Canadà, Austràlia, Suïssa, Alemanya...
Per entendre’ns, és com si Espanya estès conformada per un edifici de 17 plantes, en que cadascuna s’organitza segons les seves conviccions, realitats, i desitjos, compartint, això sí, la mateixa teulada, els mateixos fonaments, la mateixa calefacció, assegurances, escala, ascensor....que en una planta parlin català i castellà, vulguin tenir serveis propis, mobles específics, etc, no posa en perill el conjunt de l’edifici. Simplement el fa més plural, més divers, i més adequat a cada especificitat.
Doncs bé, aquest model plural, no és acceptat per alguns dels dirigents del PSOE que lluiten per poder ocupar la futura executiva federal, d’aquí el gran interès en que el PSC no pugui participar en aquesta propera i decisiva batalla per conformar un nou PSOE o retornar al passat més llunyà.
Son els que ens han portat al desastre actual ,en que el PSOE no té marge de maniobra, per actuar a nivell general. Un partit i Grup Parlamentari decapitat, amb una Gestora provisional que allarga el seu mandat de manera indefinida i contra tota lògica política i respecte als reglaments, simplement per seguir el joc d’uns pocs dirigents territorials, que volen tenir temps per organitzar un Congrés a la seva conveniència.
El dany és enorme a nivell de credibilitat i cada dia que passa ho serà més. Ja només falta haver d’abstenir-se en els pressupostos per l’any vinent, per evitar anar a noves eleccions. Per això, hem d’exigir Primàries i Congrés, ja. Es increïble no tenir cap de la oposició, ni lideratge de partit ni institucional, i veure com dirigents territorials s’atorguen el dret a parlar en nom de tots. Dirigents que no dubtaran a negociar amb el PP, a canvi d’inversions territorials. Inacceptable continuar així. Les 90.000 signatures reclamant Primàries i Congrés han de ser reconegudes i acceptades per iniciar els tràmits pertinents. Els Estatuts estan per complir-los, no per ignorar-los.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?