Wednesday, November 23, 2016

 

CONTRA LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES -art. Nació Digital Solsona

EDUCACIÓ,PROTECCIÓ I TREBALL, PRINCIPALS EINES CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.
Es dur llevar-se gairebé cada dia amb noticies sobre actes de violència contra dones, en qualsevol indret del país, i amb ell, a tot el món. El sentiment d’impotència, no ens pot dur a renunciar, a mesures concretes per frenar, primer, i eradicar, després aquesta lacra social tant intensa i tant extensa.
Durant molts anys hem anat repetint que la principal eina ha de ser l’educació en la igualtat, evident, però no n’hi ha prou, i en qualsevol cas, és molt lent el camí a recórrer, calen mesures més immediates i més eficients.
En primer lloc, la protecció s’ha d’estendre de manera àmplia i generalitzada a totes les dones en risc. I en aquests casos la Justícia ha de ser immediata, no pot esperar, perquè qui espera ,desespera, i el resultat pot ser fatal. Per tant, reclamem que el govern central retiri la possibilitat de centralitzar i reduir els jutjats destinats a cobrir aquesta urgència.
Tot seguit, les dones en risc haurien de tenir facilitats per poder trobar feina, i poder alliberar-se de la dependència econòmica de la seva parella. Massa sovint l’agressor té un poder sobre la víctima, per la impossibilitat de poder marxar i iniciar una nova vida. L’espera acaba en drama.
I els mateixos Jutjats, han de poder resoldre, amb la màxima diligència el destí dels fills, si en tenen. Tots coneixem casos de dilacions, ja no de setmanes o mesos, sinó d’anys, amb el que suposa d’impossibilitat de marxar del municipi i començar una nova vida, lluny del lloc habitual.

I aquí veiem, els drames més propers, però és que el panorama mundial és esgarrifós en múltiples països. Només intensos programes d’educació, treball,i protecció des de la infància, pot portar esperança a tot aquest immens col·lectiu. El dia 25 és el dia mundial , destinat a recordar aquesta situació. Es un bon moment també per reivindicar accions locals, però també nacionals i mundials. No ens podem quedar en el més proper, sinó en globalitzar el problema, i aconseguir accions exemplificants.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?