Wednesday, November 16, 2016

 

BORREDÀ - RECOLLIDA DE BICICLETES 2A MÀ PER BOULIMBOU - SENEGAL.

BORREDÀ – BOULIMBOU / SENEGAL.  CAMPANYA RECOLLIDA BICICLETES 2A MÀ.
Des de fa uns 10 anys, el municipi de Borredà col·labora amb la ONG AMICS DE BOULIMBOU, una ONG formada per senegalesos i catalans, radicada en el municipi de Salt, la qual té per objectiu el desenvolupament d’aquesta regió de Senegal.
El treball realitzat fins ara, és molt interessant, i un clar model de com es pot transformar un territori, gràcies als ajuts conjunts i compaginats de persones de la regió, que han vingut a treballar a Catalunya, i catalans que desitgen un bon destí als seus ajuts tècnics, econòmics i humans.
Gràcies a aquesta conjunció d’esforços s’ha aconseguit desenvolupar un territori, mitjançant la recerca d’aigua subterrània, conduir-la cap a la zona habitada, instal·lar abeuradors pels animals propis i per aquells que es traslladen d’un indret a l’altre, i començar a conrear un bon nombre de productes, per consum propi i per intercanvi amb altres zones properes.
Al mateix temps, s’han dut a terme obres per disposar d’un dispensari mèdic, o una escola primària que a dia d’avui compta amb prop de 300 alumnes. En aquest cas, com en el de sanitat, el govern senegalès posa el personal, una vegada el territori disposa dels equipaments. Qui vulgui obtenir més informació pot entrar en el web d’Amics de Boulimbou i podrà veure els projectes duts a terme, en aquests anys.
Ara, però, el motiu d’aquest escrit és donar compte de la nova campanya que emprenem, destinada a recollir quantes més bicicletes de segona mà, millor. Perquè bicicletes ? Doncs, per un motiu molt senzill i molt pràctic. A l’escola primària com hem dit hi ha prop de 300 alumnes. D’aquests , en aquest curs, 18 podran anar a l’Institut més proper, situat a 5 quilòmetres del poblat. Una distància massa llarga per fer a peu, cada dia, d’anada i tornada.
El millor premi, per als nois i noies que han superat les proves per anar a l’Institut, és una bicicleta que els permeti  realment poder-hi anar. Per descomptat que no hi ha transport públic i la carretera és més aviat un camí rural ,en precàries condicions. Doncs bé, en els darrers anys hem aconseguit la donació d’algunes bicicletes de segona mà que han resolt el problema del transport i suposen la solució ideal per anar de casa a l’institut.
D’aquí aquesta nova campanya de RECOLLIDA DE BICICLETES DE 2A. MÀ. A dia d’avui, 16 de novembre en tenim 4, aconseguides a Borredà. Fem la crida a tothom, qui en tingui a casa, o sàpiga d’amics o parents , disposats a donar-les per aquesta bona causa, que les portin a l’ajuntament o les entreguin a la brigada municipal d’obres. TANCAREM LA CAMPANYA EL DIA 20 DE DESEMBRE. Les que haguem recollit, les portarem a Salt, perquè siguin enviades a Boulimbou, tant bon punt  sigui possible. Sapigueu que tindran el millor destí que es pot donar a una bicicleta: facilitar l’anada i tornada de nois i noies de Senegal, de casa a l’Institut.
Borredà, 16 de novembre de 2016.
L’Alcalde, Joan Roma i Cunill








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?