Monday, October 10, 2016

 

MIQUEL ICETA, LA MILLOR OPCIÓ - art. Blogesfera socialista

MIQUEL ICETA, LA MILLOR OPCIÓ.
Estem ja en la recta final de les Primàries per decidir a qui volem de Primer Secretari, si a Miquel Iceta o a Núria Parlón. De tots nosaltres, militants, depèn el resultat, en la votació que durem a terme el dissabte dia 15 ,de les 12 a les 7 de la tarda ,a la comarca del Berguedà, en el local del partit al carrer Barcelona, 5, bx de Berga.
En escrits anteriors he anat fixant els arguments i criteris pels quals considero Miquel Iceta com la millor opció. En faig un resum ara, per refrescar la memòria.
1.- Considero el Miquel molt més preparat a nivell polític, ideològic, en coneixement del partit, del país, i dels altres partits, en general, com per poder exercir el càrrec amb l’eficàcia que requereix.
2.- Necessitem un Primer Secretari a plena dedicació, i no amb dedicació parcial. Estem en uns dels temps més turbulents de la nostra història, i cada dia, s’ha d’estar o en el partit o en el Parlament, amb veu pròpia.
3.- Es indispensable tenir el màxim dirigent del partit, en el Parlament, centre de tota la vida política de Catalunya. I al capdavant del Grup Parlamentari, de forma directa, i no via intermediaris.
4.- En aquests temps de grans trasbalsaments en el PSOE, el PSC necessita algú com en Miquel per intentar construir ponts i impulsar sortides, aquí i allà,  que permetin recuperar el prestigi perdut.
5.- Cal reordenar el partit, i només ho pot fer qui el conegui de manera intensa i extensa. En Miquel ha recorregut tota la geografia catalana, i coneix personalment ja no solament els dirigents sinó a la majoria de militants. El profund coneixement del passat i present, li permetrà encaminar el futur amb l’eficàcia requerida.
6.- El lideratge públic no és cosa d’un dia ni d’un càrrec. Es guanya dia a dia, any rere any, i a dia d’avui Miquel Iceta té unes cotes de coneixement i respecte a Catalunya i Espanya com ben pocs dirigents han aconseguit.
7.- En dos anys, Miquel Iceta ha capgirat la situació del PSC, recuperant bona part dels ànims perduts i encarrilant temes d’una gran complexitat i dificultat. Es lògic donar-li un nou període per ampliar i  rematar la feina feta.
Podria afegir alguns punts més dedicats al prestigi o rapidesa de reflexes que el Miquel sempre ha demostrat, però no cal. En el partit ens coneixem tots, i tots sabem les trajectòries d’un i altra. Ens toca triar, recordant, però que Núria Parlón ha estat segona del partit, malgrat haver-ne exercit molt poc. O havent- la vista molt poc en les executives nacionals i en els consells nacionals, màxims òrgans del PSC, i fins i tot trencant la disciplina de vot del Grup Parlamentari Socialista en el Parlament de Catalunya, en el anterior mandat.
Es bo recordar les trajectòries abans de votar, i repassar com teníem el partit dos anys enrere, i com el tenim ara, després de dos anys d’intens treball de l’executiva, presidida per Miquel Iceta. Pels temps en que estem, i sobretot pels que venen, considero indispensable comptar amb en Miquel de Primer Secretari com a formula segura per encarar-los amb la coherència i fiabilitat requerides. De nosaltres depèn. Tenim el destí del partit a les nostres mans i el dissabte dia 15, podem exercir el dret a triar, en unes Primàries històriques.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?