Monday, September 26, 2016

 

PRIMÀRIES PSC - PREGUNTES A NÚRIA PARLÓN - art. Blogesfera socialista

PREGUNTES A NÚRIA PARLÓN.
Estic fent un seguiment de la campanya per les Primàries, tant de Miquel Iceta com de Núria Parlón, i no he vist en les entrevistes a la Núria tot un seguit de preguntes a les quals m’agradaria tenir resposta.
1.- Cas de sortir elegida Primera Secretària, quina dedicació tindria al càrrec ? Seria a estones perdudes, temps parcial o dedicació plena. Ho dic perquè en els temps que corren , no crec que un càrrec com aquest es pugui portar amb poca dedicació.
2.- Vist que quan va ser diputada al Parlament, va votar en dues ocasions, trencant la disciplina de vot del Grup Socialista, vol dir que tots els membres del grup podrien fer el mateix que ella en aquelles ocasions ? Es important saber-ho per garantir la cohesió o no del Grup Parlamentari.
3.- Si fos elegida Primera Secretària, sense ser membre del Parlament, qui es faria càrrec del Grup Parlamentari ? Qui faria de portaveu ? Qui s’encarregaria de les negociacions amb la resta de grups parlamentaris ?
4.- Puix que es presenta com candidata a la Primera Secretaria, pensa també presentar-se a primàries per ser la candidata al Parlament de Catalunya, i per tant a la presidència de la Generalitat ?
5.- Pensa deixar el càrrec d’Alcaldessa de Santa Coloma, cas d’assumir la Primera Secretaria ? Considera compatible, els dos càrrecs, a nivell de feina i a nivell institucional ?.
6.- Quina estructura d’executiva proposa, cas de ser elegida Primera Secretària ? En cap entrevista hem vist cap innovació ni proposta concreta per organitzar el partit.
7.- En una recent entrevista, considera viable poder votar , dintre de dos anys, una nova estructura d’estat, amb versió federal. Què li fa preveure aquest curt termini per una decisió tant rellevant ?
8.- Es considera més preparada que Miquel Iceta ? Reconeix tenir més habilitat, més coneixement del país, de l’estat, i del món que l’actual Primer Secretari ? Per competir amb un altre, s’ha de pressuposar estar millor preparat. Es bo manifestar-ho públicament.
9.- Quina relació d’escrits, documents, llibres ens pot enumerar per poder contrastar amb els del seu oponent, Miquel Iceta ?.
10.- Cas de perdre, demanarà la integració seva i del seu equip, a la candidatura de l’executiva nacional del partit ? Pot enumerar les al·legacions més rellevants a la ponència – marc del proper Congrés ?

Podria continuar amb unes quantes preguntes més, però crec que aquestes son suficients per tenir una idea més concreta de les intencions futures de Núria Parlón, en el cas que fos elegida Primera Secretària. Es molt el que ens juguem en aquestes primàries, i posteriorment en el Congrés. Estem en un moment crucial de la nostra història, després d’una travessia en el desert, on hem perdut part del nostra bagatge personal i material, que no ideològic. En dos anys, Miquel Iceta ha estat capaç de reconduir un partit a la deriva, cap a objectius difícils, però coherents amb el nostre passat i el nostre present. Una feina molt delicada i complicada que ben aviat donarà els seus fruits. No tinc cap dubte sobre la dura realitat que ens espera a tots els catalans, una vegada hagi fracassat el procés sobiranista. La frustració que vindrà serà terriblement dolorosa, i només si tenim un líder potent, hi podrem fer-hi front amb eficàcia. Pensem-hi , i que guanyi el millor. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?