Friday, September 30, 2016

 

MOSSOS I COMARCA - art. El Setmanari del Berguedà

MOSSOS I COMARCA.
Fa pocs dies , el fins ara cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a la comarca del Berguedà, Eduard Cuenca, es va acomiadar de tots els alcaldes i alcaldesses, donant-nos les gràcies per la bona entesa entre Comissaria i Ajuntaments, i desitjant al seu substitut, Francesc Hernández , bona sort en aquesta nova etapa, després del seu pas per Vic.
Es llei de vida, en un cos de seguretat, els canvis de destí i la promoció interna, si és merescuda. Els qui hem conegut Eduard Cuenca, hem comprovat la seva alta qualificació i dedicació a la tasca encomanda, de manera que ha deixat el llistó molt alt al seu successor. Enhorabona pel nomenament i trasllat a la comarca del Bages ,i sigui benvingut el nou cap. Segur que trobarem l’adequada sintonia per vetllar per la seguretat dels nostre pobles.
Aprofito aquest relleu per informar sobre la importància de la comunicació entre Mossos i Alcaldes, de cara a millorar la seguretat en cada poble, en concret, i en el conjunt de la comarca. Molta gent pensa que els Mossos van per una banda, i els ajuntaments per una altra, dedicats a fer les seves funcions sense connexió directa. Res més fals, i res seria més contraproduent com hem pogut veure en molts casos concrets.
Mantenim reunions habituals, cada mig any, per repassar els fets més rellevants en matèria de seguretat, i en cada moment concret, si hi ha esdeveniments que ho requereixin. Es molt important per les dues bandes compartir informació sobre situacions concretes, per poder prevenir i actuar , en cas necessari. Es evident que la millor solució, és la prevenció, i en aquestes reunions es fa molt bona feina.
Hem de tenir present que la comarca del Berguedà consta de trenta-un municipis, amb un sol cos de policia municipal a Berga – capital, i cossos de vigilants a Gironella i Puig-reig, i un a Bagà. Res més. La resta de municipis, però també els anomenats, depenen totalment del Cos de Mossos d’Esquadra, el qual actua de policia municipal, per delegació, si així ho hem acordat mitjançant conveni amb la Direcció General.
Parlem, doncs, d’un immens territori, amb centenars de cases de pagès, disseminades per tot arreu, moltes d’elles accessibles per camins rurals, no sempre en les degudes condicions de transitabilitat, i amb dotzenes d’activitats de turisme, que precisen de vigilància i atenció en determinats dies i èpoques de l’any.
Un territori complicat, dispers, mal comunicat per camins i amb greus deficiències en noves tecnologies com per no estar segurs de quan pot funcionar o no un mòbil, una emissora o un ordinador. Per tant, la feina no és fàcil, i en aquestes reunions institucionals, intentem pal·liar les dificultats.
Però, a banda de la seguretat permanent, hi ha la transitòria, la esporàdica, la indispensable per poder organitzar esdeveniments esportius, festius, culturals...en plena harmonia. Per això és tant important reclamar dotació en personal, tecnologia i mobilitat suficient i adequada a cada territori. De moment, puc afirmar que mai han fallat quan els hem necessitat. Així ha de ser de cara el futur, tenint clar que la sanitat, educació, benestar social i seguretat son quatre potes de l’estat de benestar que han de ser garantits.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?