Tuesday, August 16, 2016

 

TRES DIES DE FESTA - BORREDÀ 2016

TRES DIES DE FESTA, TRES DIES ESPLÈNDITS – BORREDÀ 2016.

Sempre he estat ferm defensor d’apostar per la qualitat abans que la quantitat, i la gent ho agraeix. Avui, ho vull exemplificar en els darrers tres dies, en que hem celebrat esdeveniments, previs a la Festa Major, però que s’emmarquen dintre de les festes d’agost, i en el dia de la Patrona de Borredà, la Mare de Déu de la Popa.

Dissabte dia 13 d’agost- Campionat de Futbol – Sala, de les 10 del matí a les 12 de la nit. Aquest Campionat és la nova formula que va substituir el vell Campionat de Futbol – Sala que durava prop d’una setmana i que l’ha rellevat amb una gran força i presència com ho demostren els 12 equips inscrits. Tot un dia de partits, que finalitza en una gran festa a la zona esportiva fins altes hores de la nit o fins que ja clareja el dia. Una excel·lent organització que porta equips de ben lluny del poble i anima els dies previs a la festa patronal. Val la pena mantenir un campionat com aquest perquè suposa una animació important a tot el poble i posa a prova la capacitat organitzativa dels impulsors de l’activitat. Aquest esdeveniment esportiu suposa una continuïtat ininterrompuda de més de 25 anys, de futbol- sala, anterior fins i tot a l’existència de la pista poliesportiva, on ara es competeix. Felicitats i per molts anys.

Diumenge dia 14 d’agost. Formatjazz, en la seva sisena edició. Una conjunció de jazz de primera qualitat, com quedà demostrat amb el Lluís Coloma Trio, i una degustació de formatges a la mitja part. Tanta qualitat tenia la proposta musical com els vuit formatges d’Irlanda que varem poder degustar per un mòdic preu de 10 euros. Aquest és un esdeveniment ja consolidat, en el món musical de la comarca, i tothom ja el té marcat a la seva agenda, un any per altre. La demostració més fefaent és veure la Plaça Major plena com en les grans ocasions amb unes 500 persones vingudes de tot arreu, i amb més de 400 plats de degustació servits. Aquesta és una formula original i ben poc vista en cap altre indret del país, de manera que animem els impulsors a mantenir-la i fixar-la en el calendari local, comarcal i fins i tot més enllà d’aquesta límits. La millor prova és la fidelitat de la major part dels assistents, i les felicitacions al final de la vetllada. Felicitats i per molts anys.

Dilluns dia 15 d’agost. Festa de la Patrona de Borredà, la Mare de Déu de la Popa. Tenim una patrona ben original i ben excepcional, puix que representa la Mare de Déu donant el pit al nen Jesús, una imatge ben natural, però alhora ben poc representada a nivell mundial. Després de la Missa Major, ballets a la Plaça com era tradició tota la vida. Els esforços per aconseguir un esbart infantil comencen a donar fruits i tothom va poder gaudir del seu treball al llarg de l’any. I tothom va poder comprovar la professionalitat de l’Esbart Dansaire Manresà, d’on provenen els monitors que donen classes als petits de Borredà,  en les danses ofertes a la Plaça. Una tradició perduda, anys enrere, i que estem recuperant. Felicitats per tots els implicats.
I a la tarda, nova grata sorpresa amb un concert de la Coral de Borredà, reforçada per un cor infantil en les darreres composicions interpretades, i premiades amb una església parroquial totalment plena i posada dempeus per mostrar el seu entusiasme fins aconseguir dues cançons extres finals. Totes les cançons, acompanyades al piano per Montserrat Santacana, i fins i tot per una joveníssima intèrpret de flauta travessera, en la interpretació d’un fragment de la Flauta Màgica de Mozart. Un autèntic luxe en una tarda de festa, gràcies a l’esforç de tots els components de la Coral i dels petits cantors, conduits per la batuta del director Víctor Borràs. Felicitats i per molts anys.

En resum, també en els petits pobles es poden oferir grans coses si hi ha al darrere l’esforç d’uns impulsors que aconsegueixen l’ajuda i participació de molts altres. Conec per experiència pròpia quants esforços son necessaris per arribar al punt desitjat. I per aquest motiu l’Ajuntament de Borredà continuarà ajudant i col·laborant a fer possible aquests esdeveniments i molts altres que s’ofereixen al llarg de l’any. I molt especialment també els que tindran lloc des d’aquest divendres dia 19 fins el dimarts dia 23 en que celebrarem la Festa Major 2016. A tots els que vareu intervenir en aquests tres dies, felicitats per la bona feina feta, i animo tothom a gaudir i participar en els actes propers.
Borredà, 15 d’agost de 2016.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?