Friday, August 26, 2016

 

SABEU QUÈ ÉS EL TREKKING AQUÀTIC ? - art. La Rella

SABEU QUÈ ÉS EL “TREKKING AQUÀTIC” ?
Segurament que ben pocs lectors de La Rella, hauran sentit a parlar mai del “trekking aquàtic”. Jo tampoc fins fa un mes en que uns Mossos d’Esquadra m’ho varen explicar. Va ser en motiu de recórrer la Riera de Merlès i assabentar-me que uns mesos abans una empresa de Girona havia organitzat unes expedicions a la Riera per practicar aquesta activitat. No goso dir-ne esport.
Es tracta d’aprofitar el creixement del cabal d’aigua de la Riera ,en motiu d’algunes pluges intenses per baixar embotit en un vestit de neoprè. Es el que molts hem vist en documentals rodats en rius i rieres de la Vall d’Aran o els Pallars, on el cabal és abundant, especialment quan es produeix el desgel de les muntanyes, però mai se m’hagués ocorregut pensar que algú podria venir a fer-ho per les nostres terres. Bé, per les nostres rieres.
Doncs, sí. Sempre hi ha qui pensa en treure profit de les condicions que tenim per aquí, i si ho poden fer a pocs quilòmetres de casa, més barat i més ràpid d’arribar-hi. El tema no tindria més importància sinó fos perquè pretenem protegir la Riera en un doble sentit: en primer lloc treure pressió en quan a usuaris, i en segon lloc protegir-la adequadament.
Que grups de persones practiquin aquesta activitat no suposa cap greu perill si van a rius abundants ,en cabal, i constants al llarg de tot l’any, però anar d’un lloc a l’altre pot suposar que traslladin malalties o espècies d’un lloc a l’altre, amb el conseqüent perill per les espècies autòctones. Alguns poden pensar que un vestit de neoprè no pot transportar res, ni quedar impregnat de res. Això no és així i d’aquí les prevencions que cal prendre per evitar contaminacions d’un lloc a un altre.
Per aquest motiu, aquesta pràctica quedarà prohibida en la Ordenança que tots els ajuntaments volem aprovar abans d’acabar l’any. Aquesta i altres pràctiques quedaran fora de les activitats permeses i podran ser sancionades a qui les vulgui utilitzar. Esperem comptar amb una nova eina útil de cara l’any vinent. Tal com he dit en anteriors ocasions, queda molt camí per recórrer però anem en la bona direcció.

Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?