Thursday, July 21, 2016

 

VALORACIÓ FESTIVAL BIOMUSICAT - SANT JAUME DE FRONTANYÀ.

VALORACIÓ FESTIVAL –BIOMUSICAT – A SANT JAUME DE FRONTANYÀ.

Com Alcalde de Borredà, poble proper a Sant Jaume de Frontanyà, diferents mitjans de comunicació es varen posar en contacte amb mi per demanar opinió sobre la convocatòria i celebració de l’anomena’t FESTIVAL BIOMUSICAT.
Aquest Festival preveia rebre 2.000 participants, i no és habitual una tant alta concentració de persones, en el municipi més petit de Catalunya, en nombre d’habitants. D’aquí l’interès en tenir informació i declaracions dels més directament implicats o afectats. La durada del festival era d’una setmana i ha acabat aquest matí, de dijous dia 21 de juliol. A tots els mitjans els hi vaig dir que faria una valoració al final quan el festival hagués acabat, i és el que faig ara.
En el seu dia ja vaig informar de que els organitzadors havien proposat la celebració d’aquest festival, en el nostre terme municipal, amb una resposta negativa.
Dit això, avui, he d’informar que Borredà no ha tingut cap efecte negatiu, cap accident ni cap incident relacionat amb el desenvolupament del Festival. A algun sector del poble ha arribat un cert soroll llunyà, però res que no permetés dormir o fer les activitats habituals.
Pel que sé hi ha hagut 9 persones del poble treballant en tasques diverses, en el recinte del festival, i diversos apartaments s’han llogat per part de persones que hi treballaven o per assistents que volien tenir un lloc alternatiu per passar-hi unes hores o dormir-hi.
També han vingut al poble, assistents que volien conèixer l’entorn, i han comprat a les botigues del poble o han menjat en bars i restaurants, amb un comportament totalment exquisit.
He pogut parlar amb uns quants d’ells, procedents de diversos països europeus, els quals estaven satisfets del que havien trobat en el festival, i meravellats del paisatge que tenim, i sobretot del sol que gaudim.
En resum, com Alcalde de Borredà, afirmo que la celebració del festival no ha tingut cap efecte negatiu, i en canvi, ha suposat treball per unes quantes persones del poble, i majors ingressos per les botigues, comerços, bars i restaurants del poble, així com lloguers d’alguns apartaments, durant els dies del festival que ha acabat aquest matí.
Borredà, 21 de juliol de 2016.
L’Alcalde, Joan Roma i Cunill







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?