Thursday, July 21, 2016

 

QUAN ES PREDICA UNA COSA, I SE'N FA UNA ALTRA - LA CARTERA I LA BANDERA - art. Blogesfera socialista

LA CARTERA I LA BANDERA
Durant molts anys i en múltiples ocasions, els socialistes havíem acusat CiU, d’amagar la cartera darrere  la bandera. Quan escoltàvem els grans discursos patriòtics de Jordi Pujol, i els contrastàvem amb els pactes que feia amb el PSOE, unes vegades, o amb el PP, en altres, tot quedava resumit a un tema de diner, de manera que va quedar instituït el sistema de “peix en el cove” com a fórmula bàsica de govern “nacionalista”. També el mateix sistema servia per les relacions entre el govern pujolista de la Generalitat i les associacions i entitats empresarials. Després hem vist, a canvi de generosos “donatius” al partit.
Doncs bé. Semblava impensable retornar a les velles tàctiques del passat, en un moment en que CDC, perdó PDC, s’ha reconvertit en una força independentista, disposada a la desconnexió immediata d’Espanya, i furibunda adversària, perdó, enemiga del PP. L’autèntica bèstia negra de l’independentisme que no ha tingut cap remordiment per la recollida de signatures contra l’actual Estatut, o per portar davant el Tribunal Constitucional tot el que surt del govern de la Generalitat o del Parlament de Catalunya. I que fins i tot, ha impulsat un complot entre el Ministre de l’Interior i el cap de la Oficina Antifrau, com hem pogut veure fa ben poques setmanes.
Tot es compra, tot es ven, podria ser el nou eslògan del recentment creat nou partit de la vella CDC. M’agradaria que els nous dirigents Marta Pascal, i el nostre conciutadà David Bonvehí, ens expliquessin l’acord, pacte, entesa...entre el PP i CDC – PDC, a l’hora d’elegir la Mesa del Congrés de Diputats. Estaria bé complissin el primer compromís anunciat de total transparència en tots els principals actes i decisions de CDC – PDC. Ara tenen una magnífica ocasió, en contrast amb l’embolic que s’ha fet Francesc Homs a l’hora d’explicar què han votat els diputats del seu grup parlamentari. Perdó, de moment hem de parlar de la seva colla de diputats, perquè no son cap grup parlamentari, encara.
I dic encara, perquè tot indica que l’acord, pacte, entesa...entre el PP i ells, suposa permetre formar grup propi en el Congrés. I molts us demanareu quina importància té tenir o no tenir grup. Doncs, bé, només hi ha una diferència de dos milions d’euros en els propers quatre anys de legislatura. Heus aquí, com retornem a la vella dita, d’amagar la cartera darrere la bandera. No importen els atacs del PP a Catalunya, no importen les traves, les indignitats, les males arts...tot és perdonable, si , a canvi CDC – PDC pot formar grup parlamentari. I ja està. No hi busquem més peus al gat. Tot és tant senzill, tot és tant explicable com això. La política del nou partit és tant vella com la més vella de Convergència. Hem vist actuacions i decisions com aquesta en múltiples ocasions, perquè ens hauríem d’estranyar ?
Ara bé, sí tenim tot el dret a reclamar a la nova executiva de PDC que ho expliqui, amb tots els detalls i sense secrets. Hem de saber si aquest acord suposa algun altre pacte de cara la investidura de Rajoy, i sobre un canvi de posició en matèria independentista, perquè es fa molt complicat imaginar un pacte PP – CDC, sense cap altre intercanvi de favors o posicions.

Tot es compra i tot es ven, i les dretes sempre s’entenen si hi ha interessos materials entre mig. I sempre n’hi ha, que ningú ho dubti. Serà interessant veure qui realment governa el nou partit, on continuen manant, els vells dirigents. Animem David Bonvehí a una àmplia, detallada i transparent explicació de les votacions fetes pels seus diputats i senadors a Madrid, i del que serà la seva acció política a les Corts Generals, on només hi anaven per dir adéu a Espanya. Esperem atentament les explicacions del tàndem Pascal – Bonvehí. Es la seva primera gran oportunitat de marcar el pas del nou / vell partit, en un tema tant rellevant com aquest. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?