Thursday, July 21, 2016

 

PER UN PLAT DE LLENTIES - art. Nació Digital Solsona

PER UN PLAT DE LLENTIES- UN ALTRE COP A LA CREDIBILITAT DELS POLÍTICS.
Qui cregui que ho ha vist tot en política és que no segueix la premsa diària ni coneix les personalitats dels principals representants institucionals. Ho he dit mantes vegades, i ahir en varem tenir un exemple de manual, en la constitució del nou Congrés dels Diputats i del Senat, a l’inici d’aquesta mig repetida legislatura. No tenim els polítics que ens mereixem, però, per desgràcia, els tenim, i en una gran part son d’una mediocritat i falsedat increïbles.
Com dic, ahir era el gran dia d’inici de la nova legislatura, amb la constitució de les dues cambres legislatives: Congrés i Senat. Doncs bé, hi havia dues possibles combinacions per elegir la Mesa del Congrés. Una passava per una composició majoritàriament de dretes ( PP i C’s) , i una altra, per una d’esquerres ( PSOE, UP, en pacte amb CDC, ERC i PNB).  En el preàmbul de l’elecció de Mesa, s’havien fet contactes diversos entre totes les forces polítiques per veure qui pactava amb qui, i a canvi de què. Res estrany ni res d’amagat perquè és el joc habitual , legal i lògic en tots els parlaments.
Ara bé, ningú es podia imaginar amb tot el que ha plogut que CDC, podés pactar amb el PP, i encara menys amb C’s, autèntica bèstia negra del nacionalisme com podem veure dia sí i dia també en el Parlament de Catalunya. Doncs, bé, l’inimaginable va passar, i a més amb la covardia de no voler-ho explicar ni admetre. Doble estupidesa, i doble cinisme en un partit que diu ha estat refundat i rebatejat com PDC ( partit demòcrata català). Com podem veure comença amb un molt bon peu aquesta nova etapa que ha de ser exemplar i un paradigma de transparència i claredat.
Ahir, doncs, CDC, partit immers en multitud de casos de corrupció, partit sotmès a atacs constants per part de C’s per una banda, i portat davant dels Tribunals pel PP, per altra, va votar a favor dels candidats d’aquests dos partits per conformar la Mesa del Congrés. Es a dir, quan encara la tinta està calenta per tots els fets relacionats amb el procés i amb la votació del 9N, en el qual Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau son acusats de diversos delictes, de forma similar al propi Francesc HOms, aquest pacta amb el PP, i aconsegueix una Mesa amb majoria dels dos partits adversaris: PP i C’s. Bravo, és un exemple palmari de coherència i lleialtat a les promeses fetes.
I molts us demanareu, perquè ? Doncs, per un plat de llenties. Això sí, ben adobades amb bons embotits, i altres condiments. El vot a favor del PP va acompanyat del compromís que CDC – PDC, tindrà grup parlamentari propi encara que no li toqui pels mals resultats obtinguts a Catalunya. I tenir o no tenir grup parlamentari, vol dir, tenir unes subvencions molt més elevades que si no en tingués. I poder parlar en nom propi en el Congrés, i no haver-lo de repartir amb altres petits grups en el grup mixt. Ara bé, ens podem demanar, perquè carai és tant important tenir grup propi si estan a punt de marxar?. Tant CDC com ERC han dit que la seva presència en el Congrés és transitòria, i tant bon punt fem l’any que ve una DUI (declaració unilateral d’independència), o una RUI ( referèndum unilateral d’independència) o alguna cosa que encara no està inventada, diran adéu a Espanya.
No semblava, doncs, tant important vendre’s per un plat de llenties. Però, i si hi haguessin altres coses que no coneixem ? I si estesin en curs negociacions, a l’ombra, que fessin reconsiderar a CDC – PDC el seu afany independentista ? Tot és possible, tot és imaginable, en aquest món de cinisme, covardia i falsedat. Ahir, CDC – PDC, va mostrar la pitjor cara de la política ( també el PNB, però aquests van a la seva, com sempre). Una vegada més hem pogut veure com no hi ha cap barrera a l’hora de posar-se d’acord els partits de dretes. Els interessos propis sempre passen per davant dels nacionals o estatals. La prova clara, ahir, mateix.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?