Monday, July 11, 2016

 

BORREDÀ RESTAURA LA CASETA DEL PARE COLL- nota premsa

BORREDÀ – RESTAURA LA CASETA DEL “ PARE COLL”.
Fa prop de 40 anys ,  la Congregació de Germanes Dominiques va construir una petita caseta de fusta, en l’anomena’t Camí dels Graus, lloc per on passa el GR – 4 que enllaça Borredà amb el Monestir de La Portella ( La Quar).
Aquest camí travessa els Emprius, bosc municipal de Borredà i la llegenda explica que quan el Pare Coll venia caminant a predicar a Borredà, un dia se li aparegué el dimoni en aquest indret, i malgrat tot ell continuà el camí i mantingué la tasca predicadora i educadora molt pròpia d’aquest Sant baró, durant anys i anys, fins a la seva mort.
Aquesta caseta feia un molt bon servei durant tot l’any. A l’hivern per resguardar-se del fred, del vent i la pluja, i a l’estiu del sol que cau durant bona part del camí de pujada cap a La Quar. El pas del temps havia fet malbé la major part de teules de la teulada, i les bigues estaven força malmeses, amb llates que s’havien podrit, de manera que l’estabilitat estava en perill.
Fa dos mesos es va dur a terme la restauració complerta de la caseta, posant-hi bigues noves, llates i teules per un import total de 3.200 euros. Així hem recuperat un petit monument – record al Pare Coll, en el seu pas per Borredà, i al mateix temps facilitem un bon lloc per anar a caminar i descansar , mentrestant es gaudeix d’una magnífica vista de la vall de la riera Margançol i del poble de Borredà.
Borredà, 11 de juliol de 2016.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?