Tuesday, June 21, 2016

 

PENÓS DEBAT - BORRELL VS JUNQUERAS - art. Nació Digital Solsona

PENÓS DEBAT – BORRELL VS JUNQUERAS.
Ahir, dilluns dia 20 de juny a les 10 de la nit a 8 TV, va tenir lloc el que havia de ser un interessant, profitós i aclaridor debat sobre el finançament de Catalunya, el deute històric, l’expoli fiscal, les balances fiscals – Catalunya / Espanya, la viabilitat econòmica de la independència, la permanença o sortida de la UE, etc, etc. Es a dir, tot allò que ERC ha fonamentat com justificació per defensar la independència, i tot allò que s’ha fet servir com base indiscutible per tirar endavant el procés independentista.
El debat venia precedit de diverses entrevistes, presentacions de llibre per part de Josep Borrell ( los cuentos de las cuentas), i altres declaracions fetes en mítings i actes culturals o econòmics. Per part d’Oriol Junqueras, similars fonaments en base a entrevistes, declaracions i actes institucionals.
Em va estranyar l’acceptació per part de Junqueras d’aquest cara a cara, amb en Josep Borrell, perquè encarar-se un home de lletres amb un de ciències polítiques i econòmiques, fa complicat poder-ne sortir indemne. D’aquí l’interès en veure com acabaria aquesta batalla dialèctica, portada i moderada pel periodista Josep Cuní, a casa seva, 8 TV.
Ahir, va quedar demostrada la dita que “la ignorància és agosarada”en la persona d’Oriol Junqueras que va rebre un bany de xifres, contradiccions, falsedats, inconcrecions i autèntic ridícul, com feia anys no havia vist en cap mitjà de comunicació.
Conec de fa molts anys Josep Borrell, i el seu currículum és espectacular. A nivell acadèmic, primer, i a nivell institucional, tot seguit. Es un home fred, immutable, amb un cervell , en funcions d’ordinador, bon orador, molt pedagògic i incapaç de perdre el fil en qualsevol debat o discurs en el que estigui immers, com varem poder comprovar ahir al llarg de tot el debat.
Per la seva banda, Oriol Junqueras, suposo va acceptar l’encarament amb Borrell, segur de que se’n sortiria amb quatre eslògans , tres asseveracions i dues lletanies sobre les bondats de l’independentisme de cor, sense cap pretensió de tocar de peus a terra. Vaja inconsciència i vaja innocència, tractant-se d’una batalla contra un contrincant fet en les més dures qüestions i moments de la nostra història més recent.
Mostra de la confiança en les habilitats dialèctiques d’Oriol Junqueras, fou, la poca per no dir nul·la documentació aportada per ell, i en canvi, la rigorosa, voluminosa i exhaustiva documentació aportada per Pep Borrell. Va ser brutal el bany de xifres, documents, escrits, articles, declaracions ...presentades per Borrell a coses afirmades per Junqueras.
Ahir varem constatar la feblesa de coneixements financers i econòmics d’Oriol Junqueras. I més greu, l’ús i abús de mentides i falsedats per crear una opinió determinada en la societat catalana respecte temes tant importants com el finançament de la Generalitat, la realitat europea, la sortida de la UE, i molts altres temes d’absoluta rellevància. Borrell va demostrar la falsedat dels límits fiscals d’Alemanya, la falsedat de les balances fiscals en altres països europeus, la falsedat dels famosos 16.000 milions que hauria de rebre Catalunya, la falsedat de que el govern espanyol aplica un recàrrec als crèdits arribats del BCE, fins i tot la inexistència d’aquests crèdits al govern...de manera que el debat es va convertir en un bany de demostracions de falsedats, mentides i tergiversacions en els principals temes que fonamenten l’independentisme d’ERC i altres partits.
Davant aquest allau de retrets, documents i afirmacions, Oriol Junqueras va voler actuar com amb altres contrincants de menor talla política: amb la xerrameca. O amb la verborrea, de parlar per parlar per acabar no dient res. Preguntat sobre qualsevol tema, ell contestava el que li venia de gana, intentant sortir del laberint en el que s’havia ficat, i buscant cops baixos com el d’acusar de mala gestió als governs socialistes del passat...

Segur que el debat se li va fer etern a Oriol Junqueras, i segur que mai més acceptarà un nou enfrontament amb Josep Borrell o amb cap altre expert en economia perquè les bases que va demostrar tenir com Vice president i responsable d’Economia i Finances de la Generalitat fan fredor. Barrejar conceptes com va fer, suposa una demostració clara que no té la preparació suficient per portar les finances del país. I ahir va quedar clar que un “predicador” convertit en xerrameca, pot parlar molt, però no li permet guanyar un debat amb un contrincant seriós, preparat i experimentat com Borrell. El resultat per mi fou demolidor , amb moments penosos, davant la incapacitat de Junqueras per sortir de l’embolic en que s’havia ficat. Una mostra més del que es predica per una banda, i la realitat, per l’altra.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?