Wednesday, June 22, 2016

 

EL PSC PRESENT A LES QUATRE CAPITALS - art. Blogesfera socialista

EL PSC , PRESENT A LES QUATRE CAPITALS.
A banda de participar en els mítings de campanya, és molt saludable trobar amics i companys en aquests llocs i fer una xerrada sobre com van les coses , en els llocs on governem. Es el que vaig poder fer el divendres passat, en motiu de l’acte dedicat al municipalisme per part de la candidata Meritxell Batet, en una sala d’actes de Barcelona.
Arribat com sempre una bona estona abans, vaig poder parlar amb Silvia Paneque, Cap de llista i Tinent d’alcalde a l’ajuntament de Girona, en pacte amb CiU, després de la marxa de l’Alcalde, Carles Puigdemont per presidir el govern de la Generalitat. L’estrany posicionament i comportament d’ERC, va apropar CiU al PSC i va fer possible un pacte del qual n’estan molt satisfetes les dues parts.
Pactar no és fàcil, i ho vaig poder comprovar en la persona de la Sílvia, la qual ha perdut uns quants quilos pel camí, a la recerca del perfecte encaix. I sinó perfecte, almenys molt satisfactori. Se li veia en la cara la satisfacció per la feina feta, i per l’acord sobre el recorregut a fer en els propers tres anys de mandat. Per a mi aquest és un d’aquells pactes que més em satisfà. Permeteu-me recordar que la Sílvia va quedar sola, a meitats del passat mandat perquè els altres 6 regidors presentats sota les sigles del PSC varen marxar, per passar-se al MES ( moviment d’esquerres, que ja fa aigües per tot arreu).
Quedar sola, resistir, ser capaç d’encapçalar una nova candidatura i treure 4 regidors, és una proesa que mereix públic reconeixement. I l’ha tingut, no solament a l’hora de pactar sinó amb les responsabilitats que se li han donat al Grup Socialista. El PSC havia governat Girona durant prop de 30 anys, i era injusta la situació en que l’havia deixat l’anterior grup municipal. Estic segur que la seva actuació serà molt beneficiosa per la ciutat.
I un altre company amb qui vaig poder parlar una estona fou amb Jaume Collboni. Amb ell havíem coincidit de diputats en el Parlament i per tant ens tenim un bon apreci. El pacte a Barcelona ha estat lent, complicat i enrevessat. No en va és la principal ciutat del país i un referent a nivell d’Espanya i mundial, de manera que tot el que s’hi cou és digne d’estudi, reflexió, però també de crítica i dificultat. El vaig veure satisfet i segur de poder encarar la nova etapa amb fermesa i claredat. De fet, el programa electoral del PSC estava més pensat per governar que no pas per estar a la oposició com li passava amb el d’Ada Colau, de manera que podrem veure més mesures “socialistes” que no pas del grup principal de govern.
En resum, doncs, tot i les dificultats per les quals ha travessat el partit, heus aquí que estem en el govern de les quatre capitals de província, a banda de protagonitzar les polítiques de moltes altres grans ciutats: Santa Coloma, Hospitalet, Terrassa,....Això vol dir que a nivell municipal som un partit fiable i molt bon gestor. I si ho som en pobles i ciutats, també ho seríem a la Generalitat. De fet, quants diputats de Junts x Sí, proclamen en privat les dificultats de governar dos partits tant diferents com CDC i ERC, i quants preferirien un pacte amb el PSC. Estic pensant amb els de Convergència.

Així, doncs, no anem mal encaminats malgrat tots els problemes i conflictes en que ens trobem. S’ha d’esperar uns mesos més per donar temps a que la gent jutgi el moment polític i decideixi si continua creient amb els protagonistes del “procés “ o prefereix canviar de camí i anar per un altre més segur. Aquell serà el moment de recollir els fruits de la coherència i la valentia que fins ara el PSC ha demostrat.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?