Friday, May 27, 2016

 

NOVA PETICIÓ PER SALSELLES - art. revista La Rella


NOVA PETICIÓ PER SALSELLES.
Aquest any no varem poder celebrar l’Aplec de Salselles, allà mateix degut a l’amenaça de pluja, però no per això deixem de pensar en els compromisos assumits. L’ajuntament de Borredà ha acordat demanar una nova intervenció al Servei de Protecció del Patrimoni Local de la Diputació de Barcelona.
Ho hem dit en diverses ocasions que no pretenem recuperar la  totalitat de l’església, sinó evitar que desaparegui. Salvat el campanar, el que ara volem aconseguir és salvar les parets de la nau central i la capella del fons, netejar i treure tota la runa que cobreix l’interior, treure la vegetació més propera a l’edifici, i arreglar el camí de baixada per tal que s’hi pugui accedir millor i que la visita es pugui fer amb garanties de seguretat.
Això és tot. Creiem que uns 40.000 euros serien suficients per dur a terme aquestes intervencions i preservar les parts més representatives del monument. A partir d’aquí, cada any tocaria anar-hi a treure herbes, netejar l’entorn i evitar el creixement d’arbres o arbustos que podessin afectar l’estructura definitiva.
Sóc conscient de que Catalunya té molts monuments necessitats d’intervencions arquitectòniques per salvar-los, i no podem reclamar més inversions per Salselles, però aquesta nova intervenció considero que s’ha de poder fer el més aviat millor sinó volem arribar-hi massa tard.
En quan al camí , la previsió és que l’any vinent, s’hi pugui fer una intervenció força important amb fons de l’ADF, aportats per la Diputació de Barcelona. Cada tres o quatre anys repassem tots els camins que es consideren essencials per poder intervenir en cas d’incendis forestals, i aquest és un dels importants perquè el tenim ben bé a un dels extrem del territori de la nostra ADF.
En resum, confio en que durant l’aplec de l’any que ve puguem veure algunes de les obres promeses. Tot va molt lent, i costa trobar el diner necessari, perquè un ajuntament petit com el nostre no ho pot pagar. Depenem de Diputació i Generalitat, i ara mateix, de fet depenem de tot i per tot de la Diputació. Per això els hi hem adreçat la petició. Ja us informaré de com van les coses. Salutacions a tothom.

Joan Roma i Cunill, alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?