Thursday, April 14, 2016

 

NI PLEGA, NI LA CESSEN - art. Blogesfera socialista

NI PLEGA, NI LA CESSEN.
Haver convertit els mitjans de comunicació públics en joguines al servei del règim, impedeix actuar amb un mínim de seriositat quan convé. L’obsessió de Jordi Pujol i tots els governs que va presidir i que el varen seguir, han tingut com a prioritat el complet domini dels mitjans públics de la Generalitat, i de tots aquells privats que podien ser comprats o sotmesos, mitjançant generoses aportacions públiques.
Era i és la millor via per enviar els missatges convenients a la ciutadania, impedir la crítica envers l’acció de govern i adoctrinar la gent en tot allò considerat adient per aconseguir els objectius perseguits. A més permet fer desaparèixer la oposició, o tenir-la totalment al ralentí. Aquesta manera d’actuar és tant vella com la mateixa política, però a Catalunya n’han estat mestres consumats.
I quan es dona un fet tant impensable en altres latituds, com que una suposada escriptora – periodista, es permeti cremar un exemplar de la Constitució Espanyola, en viu i en directa, i no passi res, és que els límits s’han superat fins extrems insospitats. Però, que a més ho faci, sota una mena d’excusa per una decisió del Tribunal Constitucional per un conflicte de competències entre Generalitat i Govern central en matèria de “pobresa energètica” encara és més indignant. El populisme crea situacions aberrants com la de dir que aquesta decisió del TC deixa 895 famílies catalanes en desemparament, i sotmeses al rigor del fred i la manca d’electricitat, quan la realitat és que son els ajuntaments els que resolen aquestes situacions, i no la Generalitat, és que ni tant sols sap del que parla.
Torno a recordar que son els ajuntaments els que surten en auxili dels més desfavorits, en tots els casos, i és la Generalitat la que ha de prestar ajuda als ajuntaments. Però no per un conflicte de competències, aquestes persones quedaran desateses. En tot cas, els principals damnificats, seran com sempre, els ajuntaments que avançaran els diners i no els hi seran retornats per la Generalitat.
Empar Moliner, hauria de saber-ho en primer lloc , i en segon lloc, s’espera d’una persona que surt en un mitjà de comunicació que tingui un comportament adient i respectuós amb la Carta Magna, que regula i protegeix els drets i deures de tots els ciutadans. Ella no. Es permet trencar les normes més elementals de respecte i veracitat, sense que ni hagi plegat ni l’hagin cessat. Es més, encara alguns li riuen les gràcies o ella mateixa, surt avui dient que en realitat no va cremar la Constitució sinó les pàgines d’un altre llibre, i que ho va fer en tant que escriptora – pallassa. Per sort els pallassos solen ser gent seria i treballadora que preparen la feina a consciència i sabent el que volen fer. Aquest no és el seu cas quan ni tant sols es va informar de quina repercussió tenia la decisió del TC, i quina era la realitat del país.

Per tot el que ha fet, ha dit, ha demostrat no saber, ni comprendre. Per la total manca de respecte a la majoria de ciutadans, una persona com aquesta no pot continuar treballant en un mitjà de comunicació públic que paguem entre tots. Si la direcció no ho entén així és que la pèrdua dels papers i rols ha anat molt més lluny de l’imaginat.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?