Thursday, April 21, 2016

 

CAMÍ SÍ, CARRETERA NO -art. La Rella



CAMÍ SÍ, CARRETERA NO.
Fa un parell de setmanes la Diputació de Barcelona va presentar un estudi – diagnòstic de tot un seguit de camins de la comarca del Berguedà, susceptibles de passar a ser carreteres, si s’hi dediquessin importants inversions , per part d’alguna de les administracions del país.
Concretament es parlava de 16 camins, entre els quals 3 que porten a municipis amb ajuntament propi com son Castell de l’Areny, Gisclareny i Montclar. En aquests tres casos és lògic que el camí asfaltat que ara tenen es pugui convertir en carretera i així millorar sensiblement la principal via de comunicació. Tots els alcaldes varem estar d’acord en que la Diputació hi dediqui els diners necessaris per fer-ho realitat.
Ara bé, en el cas dels altres 13 camins, hi ha diferents versions i opinions, no sempre coincidents, però em centraré en un d’ells que és el que pot interessar als lectors de La Rella, per pertànyer a una part de la comarca del Lluçanès. Es tracta del camí rural de la Riera de Merlès. En aquest cas, hi ha alguns trams asfaltats, i altres de terra, però no tindria cap lògica convertir aquest camí en carretera, quan estem tots preocupats per protegir aquest territori.
En el Consell d’Alcaldes, ja vaig manifestar la meva opinió de no anar a fer cap tràmit per convertir el camí en carretera. També he de dir que el cost seria molt,  molt elevat, i la destrossa de territori , immensa, de manera que altres alcaldes també varen recolzar aquesta posició.
Per part de l’ajuntament de Borredà ja hem acordat per Junta de Govern que no impulsarem cap acció ni cap reivindicació que pretengui fer una carretera. El que sí volem és fer un bon manteniment del camí, netejar marges, millorar la senyalització, garantir l’entrada a tots els camins que porten a cases de pagès, i fer complir l’ordenança d’aparcament i protecció de l’entorn.
Per això estem fent reunions els alcaldes dels ajuntaments més directament afectats, per posar-nos d’acord i aconseguir reduir la presència de persones en aquesta riera, des del principi fins el final. I a mantenir-la neta i protegida com perquè la fauna i flora pugui viure sense els danys que una presència massiva els hi pot causar. D’aquí que un camí ben cuidat, net i ben mantingut és suficient per comunicar adequadament la gent que hi viu.
Joan Roma, alcalde de Borredà







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?