Thursday, April 21, 2016

 

BERGUEDÀ, MARCA QUALITAT - art. El Setmanari del Berguedà

BERGUEDÀ, MARCA DE QUALITAT.
Viatjar serveix per veure altres realitats, i valorar millor, el que tenim . La nostra comarca té unes immenses potencialitats en diferents àmbits, però molt especialment en paisatge, flora i fauna, arquitectura i natura. Una natura exuberant, diversa i feréstec , com per dur-hi a terme activitats esportives de tota mena, pensant sempre en la seva preservació. Podem ser el pati de darrere de l’àrea metropolitana, o la seva zona enjardinada, apta per acollir milers de persones , al llarg de tot l’any, per gaudi de petits i grans, i el conseqüent benefici propi, traduït en desenvolupament econòmic , creació de llocs de treball i arrelament de la població.
L’objectiu bàsic, ha de ser , la qualitat. Apostar perquè tot el que fem i organitzem tingui el segell de qualitat i rigor. Per això, considero que el Consell Comarcal hauria d’establir unes condicions molt exigents a l’hora de posar-hi l’adjectiu “comarcal” o “Berguedà” en aquests esdeveniments, com a símbol del seu patronatge. I entre tots, institucions públiques i entitats privades, recolzar els esdeveniments, independentment d’on es duguin a terme. Per entendre’ns, d’un campionat mundial de trial, en sortim tots beneficiats, encara que només es competeixi al municipi d’Olvan. El mateix podem dir de la cursa Cavalls del vent,  Ultra Trail Pirineu, o de la cursa ciclista no competitiva Ruta Minera...
Si tots ens posem d’acord, pot haver-hi una programació i un calendari , al llarg de tot l’any que combini un gran nombre d’esdeveniments esportius de primer nivell, amb altres de caràcter menys competitiu o simplement de lleure. Però tots, coordinats i programats com perquè uns no destorbin d’altres, i en tots hi hagi un segell de qualitat, sota la denominació elegida ,seguida de l’adjectiu “comarcal, o Berguedà” com a distintiu i garantia de solvència i bon fer.
I si això ho defensem per les activitats esportives, el mateix hauríem de fer per les culturals. Hi ha segells de qualitat ben consolidades com el Festival de Música Catalunya Centre de Puig-reig, les nits musicals de Guardiola, el festival de teatre de Berga, etc...Es podria millorar sensiblement la programació i qualitat amb una bona coordinació, acompanyada d’ajudes públiques i privades, per fer-la viable, a nivell econòmic i de públic.
El mateix cal fer en matèria de mostres i fires, aplicant els mateixos paràmetres i objectius, consolidant les que ja tenen un mèrit adquirit com la Setmana Medieval de Bagà, la Mostra de Formatges Artesanals de Borredà, la Fira de Berga, etc...No s’ha de pretendre reduir o anul·lar res de l’existent, sinó coordinar-ho amb el conjunt de la comarca, i aplicar-li uns paràmetres d’originalitat i qualitat que no sempre tenen, en alguns casos concrets.
En resum, portar la comarca cap uns nivells de qualitat i rigor que ens distingeixin d’altres indrets de Catalunya. Fàcil de dir, complicat de dur a terme, però en els tres àmbits descrits tenim una quinzena d’esdeveniments que ja compleixen amb aquests paràmetres. Ara cal, portar-hi els que no els tenen. Aquest és el gran repte.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?