Monday, March 21, 2016

 

QUEDA MOLT PER FER - art. blogesfera



QUEDA MOLT PER FER.
Estem ja en plenes vacances escolars de Setmana Santa, i com ja és habitual, han tornat a venir un bon nombre de campaments a passar uns dies a la comarca del Berguedà. Per preparar aquesta primera allau de visitants, ens varem reunir fa 15 dies en el Consell Comarcal ,els pobles més directament afectats, per intentar ordenar i evitar comportaments inadequats.
Portem fent reunions similars, en els darrers 15 o 16 anys, amb resultats diversos. La millora de les condicions s’ha incrementat, això és evident. Els responsables de Joventut del Consell Comarcal, en estreta col·laboració amb la Secretaria General de Joventut de la Generalitat, i els ajuntaments més afectats, hem aconseguit regular les estades, exigir que tothom demani permisos i autoritzacions i que es deixin de fer algunes activitats inadequades com eren , exercicis de supervivència.
Ara bé, a la vista d’aquests primers dies, queda encara molta feina per fer. Els Agrupaments Escoltes venen preparats, amb la documentació en regla i amb prou monitors com per poder dur a terme els programes preparats. Però, com ja és habitual, altres grups no tenen la mateixa preparació ni adequació. Caldrà, doncs, incidir en els propers mesos per evitar la repetició de casos semblants durant la temporada d’estiu.
Què he observat aquests dies ? Molts grups no han estudiat prou bé el temps previst per aquests dies. Això implica que alguns grups no porten el material adient, sobretot pel que fa el calçat. Molts tampoc tenen Pla B, en cas de pluja, i a partir d’ara s’haurà de demanar que tots els grups disposin d’un Pla B que impliqui canviar l’activitat programada per una altra, molt diferent.
He trobat diversos grups entestats en fer les caminades previstes entre pobles veïns, malgrat el mal temps. Això suposava tenir garantida la pluja durant una part del recorregut, sense poder aixoplugar-se en cap casa ni porxo. I haver de plantar tendes en terrenys molls...amb tot el que això suposa per poder després preparar menjar calent i eixugar roba molla...
I també he tornat a trobar campaments fent desplaçaments per la carretera de Berga – Vilada – Borredà, uns per la dreta, altres per l’esquerra, amb el perill que això suposa en els trams plens de corbes com tenim.
Dit això, també és cert que la majoria de campaments han fet els deures i tenen els papers en regla, procuren portar mòbils de diferents companyies per garantir cobertura amb un o altre, disposen de lots frontals, plàstics resistents per la cuina...
En resum, anem pel bon camí però no podem abaixar la guàrdia, de manera que haurem de fer una nova reunió el mes vinent per preparar les accions de cara l’estiu, en que alguns pensen que anar a la muntanya suposa una petita aventura, sense més rellevància que preparar jocs i sortides. Tornarem a recordar, les fortes tempestes que podem tenir, el fred intens d’algunes nits, els llamps i trons que poden sentir durant hores, etc, etc.

En fi, és molt sa el contacte de nens i nenes amb la natura, però sota una estricta vigilància i seguretat. Tenim ja pocs grups improvisadors. L’objectiu és que no en vingui cap , ni un. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?