Friday, March 04, 2016

 

LA MEDIOCRITAT PASSA FACTURA - art. Blogesfera socialista.



LA MEDIOCRITAT PASSA FACTURA.
Des de fa molts anys sostinc que el principal problema de Catalunya és la mediocritat dels seus líders, començant pels membres del Consell Executiu i el propi President, continuant per bona part dels membres de l’hemicicle del Parlament i finalitzant per la major part de càrrecs de partit, amb unes honroses excepcions.
Quan miro enrere i repasso la composició de la Cambra Catalana, Mesa inclosa, recordo uns quants noms rellevants en matèria jurídica, econòmica o social. Personatges capaços d’ordenar un complicat debat, participar en reflexions i tertúlies, o en les Comissions del Parlament, amb una bona dosis de fonaments i propostes.
Em sap greu dir-ho, però a cada legislatura hem perdut un o dos llençols fins arribar mig despullats a la legislatura actual, en la qual impera un garbuix enorme de persones sense cap mena de preparació per la feina que suposadament han de dur a terme, i que van al Parlament a escoltar o a llegir algun document que algun tècnic els ha preparat, sense collita pròpia.
No és estrany les coses sorprenents que passen a la Cambra Catalana, vista la seva composició, i el seu increïble full de ruta. Un full de ruta que canvia cada dos per tres i provoca tota mena de contradiccions i topades amb el suposat soci de legislatura de Junts x Sí, la CUP, ella mateixa fracturada, per decisions no compartides per la totalitat dels seus membres.
En el ple ordinari d’aquesta setmana hem tingut una mostra clara, contundent i palmària del que he descrit en la introducció. Cap grup parlamentari de govern havia iniciat un Ple sense tenir ben lligat el resultat que en sortiria dels principals punts de l’ordre del dia. Ara ja no. La suma de tota l’oposició ha permès aprovar una proposta del PSC destinada a recuperar la titularitat de l’ATLL ( aigües Ter – Llobregat) la privatització més important i més mal feta de la història contemporània. S’ha sumat a l ‘oposició, la CUP que, tant aviat, figura com soci de govern, com soci de l’oposició ¡¡¡¡ Francament, un joc de mans, mai vist en el Parlament. En puc donar fe després de 4 legislatures a peu d’hemicicle.
Però no n’hi havia prou amb aquest resultat històric, produït ahir, dimecres. Avui, dijous, la portaveu adjunta de Junts x Sí, Marta Rovira d’ERC, s’ha equivocat a l’hora d’indicar el vot a tota la colla, i la majoria ha votat a favor de la proposta de concedir un ajut de 1.600 EUR/any per cada plaça d’escola bressol, tal com s’havia acordat en temps del Tripartit. La CUP no s’ha equivocat, hi ha votat amb plena convicció, a l’igual que ha fet en altres temes lligats a matèria educativa, com garantir la continuïtat de places de primària per a les escoles públiques, i altres punts igualment importants.

Vet aquí, que els diputats independentistes al Congrés de Diputats donen lliçons de com s’han de fer les coses a Espanya, i els seus col·legues aquí, demostren unes ineptituds impensables anys enrere, en el funcionament parlamentari. Tot el que passa, tot el que es programa conté unes dosis increïbles d’improvisació i desconeixement de la realitat política, jurídica i econòmica en una escalada que no té límits. La mediocritat passa factura, que ningú ho dubti. I sinó temps al temps. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?