Wednesday, March 23, 2016

 

BORREDÀ APROVA EL PLA D'OBRES D'AQUEST MANDAT 2015 - 2019.


BORREDÀ APROVA EL PLA D’ OBRES PER AQUEST MANDAT.

En el Ple Municipal Ordinari, celebrat aquest dilluns dia 21 , es va aprovar el Pla d’Obres per aquest mandat 2015 – 2019, amb els vots a favor de l’equip de govern ( PSC) i en contra dels de la CUP.
Aquest Pla d’Obres, suposa donar compliment als compromisos electorals continguts en el programa de govern de Compromís x Borredà – PSC, amb 4 actuacions d’especial rellevància, pel futur del municipi.
El Pla fixa les prioritats i els imports de cada actuació, de la forma següent.

1.- CONDICIONAMENT CARRER DE LA FONT. Cost total 206.062,96 Eur , programada per aquest any 2016. Consisteix en refer totalment el carrer més antic del nucli urbà. Es procedirà a aixecar tot el carrer, i col·locar nova canonada de claveguera i xarxa d’aigua, finalment es canviarà l’actual paviment de pedra del país, per altra de pedra artificial, adaptada a les condicions climatològiques que tenim: fred, neu, gel, aigua, i complint la normativa de mobilitat. Les previsions son de poder adjudicar les obres a finals d’any, i dur-les a terme dintre del primer semestre de l’any vinent. Es la primera obra que es demana financii íntegrament la Diputació de Barcelona.

2.- CONDICIONAMENT PASSATGE CAMP DE FUTBOL: Cost total 63.845,40 Eur. Obra programada per l’any 2017. Consisteix en urbanitzar amb paviment de formigó un passatge existent entre el camp de futbol, la pista poliesportiva i la de petanca. Actualment és un camí ple de grava i pedra, molt irregular en desnivells i molt difícil d’accedir-hi per persones amb mobilitat reduïda. Les previsions son d’incloure aquesta obra com segona petició a la Diputació de Barcelona i poder-la executar dintre del segon semestre de 2017.

3.- ADEQUACIÓ ESPAI DESTINAT A PARC INFANTIL, I GENT GRAN. Cost total 227.779,58 Eur. Obra programada per l’any 2018. Consisteix en desmuntar els antics horts de l’extrem de la zona esportiva per deixar-los a dos nivells, de manera que es converteixin en una zona destinada a parc infantil,  la  més baixa, i com a parc de la gent gran, la més elevada. Aquest projecte suposa un CANVI IMPORTANT, respecte l’anterior mandat per quan aquí l’equip de govern havia previst construir-hi un magatzem municipal, en els baixos i fer servir el sostre de l’edifici com a terra per instal·lar-hi el parc infantil. A la vista de la manca de recursos de la Generalitat, s’ha modificat aquell projecte per rebaixar-ne el cost, i abandonar la idea de posar-hi el magatzem municipal que continuarà en el lloc actual ( unes naus particulars, en règim de lloguer). L’anterior projecte pujava 400.000 euros, que a dia d’avui serien uns 450.000. Import inassolible , sense subvencions importants. El finançament anirà a càrrec d’una possible subvenció de la Generalitat, si treu convocatòria de PUOSC, d’un ajut extraordinari de la Diputació, o d’un crèdit de Caixa de Cooperació. L’execució seria per a finals de 2018, inicis 2019.

4.- CONSOLIDACIÓ ESGLÉSIA DE SALSELLES- SEGONA FASE. L’any 1898, el poble de Salselles va demanar integrar-se en el de Borredà, i 40 anys enrere, es varen treure les teules de l’església per arreglar la de Borredà, acció que va comportar el seu deteriorament. Era un deure moral evitar la desaparició de l’església, amb una verge molt estimada pels pobles veïns de Lluçà i Sant Martí d’Albars, i varem aconseguir que la Diputació redactés un projecte de consolidació i dugués a terme una primera intervenció per salvar el campanar, l’element més representatiu.
Ara el que pretenem és que sigui la pròpia Diputació, per mitjà del Servei de Patrimoni Local el que actuï per condicionar la nau central i els laterals, treure la runa existent i netejar els voltants per fer-la visitable.
Amb una actuació d’uns 40.000 euros considerem suficient, per evitar la destrucció i convertir aquest monument en un lloc de visita cultural i turística, en un indret d’especial bellesa paisatgística.

Aquest és el Pla d’Obres, previst pel mandat 2015 – 2019, al qual se n’hi afegiran algunes més de petit volum, consistents en substituir alguna maquinària de les piscines, canvis en l’enllumenat per llums leds, enderrocament antics nínxols cementiri, consolidació ossari, etc.
Amb els vots a favor de l’equip de govern( PSC)  i en contra dels de la CUP, s’inicia una nova etapa d’actuacions importants en el municipi, malgrat l’escassetat d’ajudes existents. La bona salut econòmica municipal permet fer front a algunes actuacions que aniran a càrrec de crèdits, i d’aquelles altres que necessiten d’alguna aportació municipal. Aquest Pla suposa donar compliment als compromisos del programa electoral amb el qual ens varem presentar.

Borredà, 22 de març de 2016.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?