Wednesday, February 17, 2016

 

TANCAMENT AULES DE P-3, art. blogesfera socialista

TANCAMENT AULES DE  P-3.
El descens de la demografia en la majoria de municipis catalans, sigui per la marxa de col·lectius d’immigrants que han retornat al país d’origen, o per la baixa natalitat ,estretament lligada a la crisi econòmica i a les dificultats per trobar feina per part dels joves, motiva una previsió de tancament d’aules de P-3 en un gran nombre d’escoles.
S’han començat a filtrar alguns dels tancaments previstos i de moment tot indica que les escoles més perjudicades son les públiques i no, les privades concertades. Aquest és un element clau per saber de quin peu calça l’actual govern de la Generalitat i molt em temo que el decantament serà clarament a favor de l’escola privada, en detriment de la pública.
No estem davant un tema menor. Al contrari, estem davant una decisió de gran repercussió de cara el futur immediat, i mostra clara del poder de les escoles religioses en el nostre país, com també de sectors econòmics estretament lligats a centre educatius privats, però finançats amb diner públic. Mentrestant parlem del procés sobiranista, i ens entretenen en batalles entre administracions i governs, la vida continua i determinats sectors fan pressió i aconsegueixen els seus propòsits.
Les aules de P-3 és material sensible per raons estratègiques evidents. L’escola que perd o redueix P-3 està condemnada a tancar el dia de demà. O si més no , a reduir efectius i a no aspirar a grans objectius. D’aquí la gran batalla interna que s’està duent a terme a la Conselleria i amb els ajuntaments. Aquí caldrà veure el paper que juga ERC dintre del govern, i la CUP des de fora.
Les retallades en l’àmbit de l’ensenyament han estat brutals, tant com ho han estat en la sanitat, i ara el nou Govern hauria de mostrar la seva sensibilitat recuperant ràtios i serveis perduts, per millorar les condicions d’alumnes i mestres. A la vista de les primeres informacions que apareixen en els mitjans de comunicació la cosa no va per aquest camí. Al contrari, es volen mantenir les condicions actuals, i procedir a tants tancaments d’aules com sigui possible, amb un argument tant contundent com és la manca d’alumnes en la primera etapa educativa.
Toca estar atents a les decisions que prengui la Conselleria, i reaccionar de manera ràpida i contundent als tancaments no justificats. I com és lògic des del PSC hem de defensar l’escola pública i si s’han de fer tancaments siguin en la privada. La por a les concentracions i protestes estan retardant l’anunci de tancaments, però dintre de pocs dies, han de sortir a la llum pública de manera que hem d’estar preparats per actuar. I ja no contra Convergència, sinó contra ERC, i demanant a la CUP que apliqui el compromís de defensa de l’escola pública.
Els qui estem en un ajuntament, des del govern o des de l’oposició, hem de fer d’aquesta batalla una raó de ser de la nostra activitat política. La Generalitat ha de tenir per segur que cada tancament que proposi de P-3 en una pública, tindrà una oposició dura i contundent. Es la única manera d’aturar un procés que ja s’ha iniciat i en poques setmanes voldran tancar. No els podem deixar les mans lliures per fer-ho com pretenen.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?