Monday, February 29, 2016

 

REBAIXES EN EL PARLAMENT - art. Nació Digital Solsona

REBAIXES EN EL PARLAMENT.
Pobre Parlament, qui t’ha vist i qui et veu ara, amb tota mena de focs d’artifici sense tenir clar cap on anar ni en què treballar ¡¡¡ Quan ens trobem antics diputats al Parlament,de totes les forces polítiques, ens donem compte del progressiu deteriorament de la Cambra Catalana en la qual ja no impera el seny ni l’ànim constructiu d’anys enrere, sinó una mena d’afecció a la propaganda més que no pas a la realitat.
Ara mateix, resulta que després d’aprovar amb grans aplaudiments, un acord de “desconnexió” d’Espanya, el passat 9 N, es presenten recursos contra les resolucions del Tribunal Constitucional espanyol, en matèries decidides pel Parlament o pel Consell Executiu de la Generalitat. Quina lògica té això ???? Es a dir, si el Parlament ja està en marxa cap a la independència, no hauria de fer cas a cap decisió ni resolució del Tribunal Constitucional que pertany al país del qual alguns diuen que han marxat. M’explico. Si el Parlament va aprovar una resolució, i creu que té raó, no li hauria d’importar el que digui i resolgui el Tribunal Constitucional. N’hauria de “passar olímpicament”, però no, no en passa sinó que hi presenta recurs ¡¡¡¡
El mateix passa amb el govern de la Generalitat. Anomena un Conseller d’Afers Exteriors, i davant la presentació d’un recurs davant el TC per part del govern central, en comptes de continuar “com si sentís ploure”, el govern hi presenta recurs i al·lega que no és res important ni rellevant el nom perquè al cap i a la fi, aquest Conseller fa el mateix que feien els anteriors, sota un altre nom....carai, no sembla gaire seriós això, no ????
I ahir, mateix, el Vice president i responsable d’afers econòmics, Oriol Junqueras, a la vista de que algun dels crèdits de la Generalitat no retornats comença a cobrar interessos de demora, ha demanat permís al Ministre Montoro per renegociar un crèdit de 100 milions d’euros per evitar danys majors ¡¡¡¡ Una altra paradoxa per part d’un govern que diu que se’n va d’Espanya i actua amb total i plena autonomia = independència ¡¡¡¡
Però, tornem al Parlament. On s’ha produït una autèntica cursa cap a les rebaixes és en matèria LEGISLATIVA, el fonament essencial de la pròpia existència del Parlament. Resulta que una vegada acordada la constitució d’una Comissió Legislativa per encarar el Procés Constituent, es revisa l’acord i en comptes d’una Comissió Legislativa es proposa una Comissió d’Estudi, d’aquest procés. Pels qui hem estat en el Parlament, les comissions d’estudi son una mena de via per passar el temps o dissimular que es fa alguna cosa que acaba amb un informe sense cap virtualitat executiva. Es a dir, recull conferències, xerrades, documents diversos i dispersos que es guardaran en un calaix, a l’espera de millors temps i oportunitats.

I el mateix passa amb altres compromisos relacionats amb la creació d’estructures d’estat. El compte enrere per la “desconnexió” ja ha restat dos mesos i res s’ha iniciat , a la vista dels informes presentats pels Lletrats del Parlament, en que deixen clar que “tirar pel dret” suposa anar cap al precipici de manera directa. Trencar amb la legalitat espanyola, és una cosa, trencar amb la legalitat catalana, és una altra, i trencar amb les dues a l’uníson encara és més complicat. I així estem. El Parlament parat i a l’espera de veure cap on tirar, què fer, com fer-ho,....Francament no veig cap sortida viable en el jardí en que s’han ficat. I voler crear Ponències conjuntes amb només 2 grups parlamentaris dels 5 existents, son invents que no s’han fet mai i que trenquen amb el propi Reglament del Parlament. Qui marqui el camí i porti el guió, l’ha de canviar de manera urgent sinó vol deixar el Parlament en via morta com està en aquests moments. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?