Monday, February 22, 2016
BON TEMPS I BONA ORGANITZACIÓ A LA FESTA DE LA MATANÇA DEL PORC - 2016
UNA DE LES EDICIONS DE MÈS ÈXIT DE LA MATANÇA
DEL PORC- BORREDÀ 2016.
Aquest tercer diumenge de febrer, dia 21, com
ja és tradició des de fa 42 anys ha tingut lloc la celebració de la festa de la
Matança del Porc. Una festa iniciada per una colla d’amics que s’ha transformat
en una de les grans atraccions del poble.
L’empresa Catalana de Pinsos, dona un porc. El
d’aquest any ha pesat 116 quilos, i l’ajuntament hi ha afegit 60 quilos de botifarra negra i
cansalada, a més de 50 quilos de pa, i altres productes propis de la festa:
begudes,sal, alls, oli...per poder fer torrades en les tres fogueres que es fan
a la Plaça Major.
També hi ha hagut un elevat nombre de visites
a l’exposició d’eines i utensilis de la matança del porc que es feia en tots
els cases de pagès. Un dels grans esdeveniments de tots els pagesos que
aprofitaven per convidar els familiars, i veure’s com a mínim un dia a l’any al
voltant d’una bona taula.
En l’edició d’aquest any s’hi ha afegit una
degustació de melmelades artesanals procedents de la casa de Turisme rural El
Querol Vell, que les elaboren en una combinació extraordinària de productes i
sabors.
Per la festa en un càlcul molt aproximat hi ha
passat més de 800 persones que han esgotat tots els productes preparats. Prop
de 180 quilos de carn de porc, en les seves diferents variants, uns 50 quilos
de pa, les begudes per acompanyar així com productes per fer torrades.
La combinació d’una ja llarga tradició de la
festa, juntament amb un temps esplèndid, ja permès acollir una gentada com feia
molts anys no havíem vist. Felicito a tots els voluntaris que l’han feta
possible tant a la Plaça Major, com en el Centre Cívic on tenia lloc
l’exposició, i ja hem convidat els visitats a venir a la de l’any vinent.
Borredà, 21 de febrer de 2016.
L’Alcalde, Joan Roma i Cunill