Friday, January 08, 2016

 

NOU ÈXIT FESTA DE REIS - BORREDÀ 2016



NOU ÈXIT DE LA FESTA DE REIS – BORREDÀ 2016.
Un any més SSMM els Reis de l’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar varen venir a Borredà , i un any més el temps ens va deixar fer la celebració ,tot i algunes gotes que varen caure a les 6 de la tarda i que podien haver espatllat l’arribada. No va ser així, i a quarts de 8 la Cavalcada dels Reis Mags, arribava a la Plaça Major.
Una Cavalcada formada per 3 remolcs que portaven els Reis, i els seus patges, i anava precedida pel vehicle de l’Ajuntament i el de l’ADF degudament guarnits i equipats amb tota mena de llums i ornaments.
Com ja és habitual en els darrers anys, arribats a la Plaça, els Reis saluden els nens i nenes a peu de carrer i tot seguit pugen al primer pis de la Casa Consistorial per saludar les autoritats. Després surten al balcó per saludar totes les persones concentrades a la Plaça. Unes 300 entre nens, nenes, pares, avis, familiars...i públic en general. Es el moment també perquè l’Alcalde els agraeixi la visita i els convidi per l’any vinent.
Fetes les salutacions de rigor, tothom va anar al Local Puigmal, on la Regidora Ma. Rosa Soler va llegir la carta que portava el Rei Baltasar, per a tots els nens i nenes. I a continuació es va anar cridant a tots els nens i nenes per recollir els regals que porten pels més petits. Cada Rei dona un regal, de manera que tots se’n van de l’escenari amb 3 regals.
Enguany també es va oficialitzar un conveni entre l’ajuntament i les associacions de nens celíacs perquè puguin tenir una bossa de xuxes sense gluten. A partir d’ara, Borredà forma part d’uns 200 ajuntaments de tot Catalunya que s’han compromès a tenir dolços per celíacs, en les festes.
A prop de tocar les 9 del vespre s’havien cridat els 70 nens i nenes de menys de 10 anys, presents a la sala i es procedia a acomiadar la comitiva dels Reis de l’Orient amb els cants i crits de rigor. Un nou èxit d’organització i participació en una de les festes més entranyables de l’any.
Per cert, també fou un èxit la rifa de 3 tortells de Reis que va organitzar la Comissió Borredà de Festa per recollir fons per la Festa Major i altres festes del poble. Es varen vendre prop de 500 tires de 10 números cadascuna.
Acabada la festa dels Reis, i de cara l’any vinent, s’ha encarregat a la regidora Rosa Ma. Soler l’ animació, presentació i repartiment de regals, en substitució de Joan Roma que ho ha fet durant prop de 40 anys. Fa 3 mesos es va convocar a qui volgués col·laborar en aquesta activitat, i no va sortir ningú. Ara, des de la pròpia comissió organitzadora s’ha resolt el tema, en la persona de la Regidora Rosa M. Soler.
Com a responsable de personal i vestuari continuarà la Tinent d’Alcalde, Concepció Barniol.
I com a responsable d’infraestructura, vehicles i carrosses, continuarà Josep Roma.
En una festa com aquesta fa falta la col·laboració i participació d’unes 40 persones per fer-la possible. Vull agrair la predisposició i participació de totes aquestes persones, de totes les edats per repetir any rere any, una vinguda dels Reis Mags, amb la magnificència i entusiasme que la caracteritza des de fa molts anys. Gràcies a tots i totes i que per molts anys es pugui continuar celebrant.
Que tingueu un Bon Any 2016.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?