Thursday, January 21, 2016

 

EL CAS DE SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ - art. Blogesfera socialista

EL CAS DE SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ.
Conec molt bé la comarca d’Osona per ser veïna nostra, i per haver estat durant uns anys diputat – adscrit en aquest territori quan no tenien representació directa en el Parlament. També perquè hi vaig molt sovint, en tant que la seva capital, Vic, per mi és un model a seguir en temes tant essencials com dinamització comercial, cultural, associativa...i, perquè hi tenim uns quants alcaldes que resisteixen els embats més durs per part d’alguns elements independentistes que consideren aquest territori com punta de llança i model a seguir per la resta del país.
Es produeix a més, un curiós cas únic a Catalunya i a Espanya, en que dos germans bessons han esdevingut alcaldes de dos municipis veïns: Sant Hipòlit de Voltregà ( amb en Xavier Vilamala) i Masies de Voltregà ( amb en Sergi ). Aquesta relació fraternal ha estat de gran utilitat pels dos municipis perquè situats un a tocar de l’altre comparteixen molts serveis, infraestructures i activitats, sumant esforços i estalviant despeses. Puc assegurar que la transformació ha estat exemplar en els anys que porten de govern.
Però, ja en el passat hi ha hagut comportaments indignes, impensables, insòlits per part de Convergència, sense cap càstig ni cap suspensió de militància ni petició de renúncia al càrrec del partit al qual pertanyen. I de motius n’han donat més que de sobres per una actuació que seria impensable en altres partits amb un sentit clar de la democràcia. Ja no parlo de posar una estelada, sense autorització a la Casa Consistorial. Ara el cas és molt, molt més greu, i ha saltat a les primeres pàgines de la premsa nacional i estatal com a mostra de que el procés pot portar a situacions realment perilloses.
El cas que ens ocupa és la presentació d’una Moció de CDC a l’ajuntament de Sant Hipòlit en la qual demanen que l’ajuntament suspengui de sou als funcionaris i treballadors que no siguin pro secessió. Es a dir, que no siguin clarament independentistes. Heu llegit bé, el Grup Municipal de Convergència a Sant Hipòlit vol castigar, vol anul·lar els drets, vol foragitar i castigar en un tema tant sagrat com és el sou d’un treballador a qui no combregui amb la independència.
Els protagonistes continuen sent regidors de CDC, i de moment diuen que retiraran la Moció davant la COMMOCIÓ  que ha provocat a tots els nivells però no han estat suspesos ni expulsats d’immediat com hauríem fet els socialistes en un cas similar. De fet és impensable en les nostres files tenir gent que puguin traspassar les línies del respecte i la democràcia més elemental, però si algú s’atrevís a fer-ho, ha de tenir clar que cinc minuts després quedaria fora del partit.

Es molt greu aquest cas, però en veurem d’altres de semblants, em temo molt en els propers dies i setmanes. La convicció de que el procés no va pel camí desitjat o esperat pels més fanàtics, portarà problemes greus a tot el país. Quan es promet una cosa que no es pot complir, només hi ha dues sortides: o reconèixer l’error i rectificar , o tirar endavant, en una fugida sense destí. El nou govern està en aquesta tessitura d’haver d’escollir i no tenen clar quin camí seguir. Mentrestant els que tenen pressa volen emprendre actuacions més contundents per tallar la retirada. Atenció perquè hem de ser previsors i sobretot denunciadors de qualsevol coerció o atac a les llibertats individual si col·lectives.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?