Thursday, January 14, 2016
BORREDÀ - PROPERA FESTA - MATANÇA DEL PORC
BORREDÀ – PROPERA
FESTA – MATANÇA DEL PORC – 21 FEBRER.
Després de les festes de Nadal i Cap d’Any, la comissió organitzadora de la
propera festa , MATANÇA DEL PORC, comença a fer els preparatius perquè tot
surti rodó. Aquesta festa compleix 42 anys, i s’escau sempre en el tercer
diumenge de febrer, des de les 10 del matí a la 1.
La festa consisteix en la matança del porc, el dia abans, en privat, en
compliment de la llei vigent, i l’endemà, diumenge dia 21 es porten les dues
canals del porc, i es va trossejant a la Plaça
Major , davant de tots els assistents. Tot seguit es va coent
en una gran paella, o a la brasa, i es reparteix a tots els presents.
La festa és gratuïta, gràcies a la col·laboració de l’empresa Catalana de
pinsos que dona el porc, d’uns 90 quilos, i l’ajuntament hi afegeix 70 quilos
de botifarra negra, el pa, i begudes. A la Plaça Major s’encenen 2 o 3
focs per poder fer torrades, per acompanyar-les amb els productes del porc.
Durant el matí, en el Centre Cívic, situat a 100 metres de la Plaça es pot visitar una
exposició de fotos i utensilis de la matança, tal com es feia 100 o 150 anys
enrere. La organització va a càrrec d’una colla de voluntaris, coordinats per
Josep Roma, i de l’exposició se’n fa càrrec la tinent d’alcalde, Concepció Barniol.
Recordem, doncs, la data. Tercer diumenge de febrer , dia 21 de les 10 a la 1. Tots sereu molt
benvinguts i podeu aprofitar la visita al poble per comprar productes de
primera qualitat a tots els botigues i comerços del poble: embotits, formatges,
melmelades, pa, coques, ...i després quedar-vos a dinar en algun dels
restaurants on sereu molt ben atesos, amb una oferta gastronòmica casolana.
Bona festa a tothom.
L’alcalde, Joan Roma