Thursday, December 17, 2015

 

VIOLÈNCIA CONTRA ANIMALS INDEFENSOS -art. Nació Digital Solsona

VIOLÈNCIA CONTRA ANIMALS INDEFENSOS.
Diversos mitjans de comunicació s’han fet ressò de dos casos recents de violència extrema, contra gossos, llençant-los des de dalt de ponts per eliminar-los. La notícia s’ha de llegir dues o tres vegades per donar-li credibilitat. Els motius concrets només els saben els autors de la salvatjada, un al sud del Bages i un altre a la comarca de l’Anoia. Segur que n’hi duen haver més,però aquests son els casos coneguts i reconeguts com a morts violentes, per part del servei de guardes rurals.
En altres casos, hem llegit de propietaris de gossos de caça que al finalitzar la temporada, els pengen per eliminar-los. No conec cap cas en les nostres comarques i les noticies provenen de molts quilòmetres enllà, però demostra que aquesta societat té un gran problema de sensibilitat, de falta d’estimació i de brutalitat extrema, envers uns éssers que son fidels fins a la mort, mai tant ben dit.
Vaig ser ponent de la Llei de Protecció dels Animals en el Parlament de Catalunya, i precisament varem contemplar dures penes contra el maltractament animal, però a la vista d’aquests casos considero que varem quedar curts en les penes. Per gent així, ha d’haver-hi penes de presó, i per més d’un any, i res de poder-la evitar mitjançant treballs socials. Qui té comportaments com aquests no pot ser redimit per unes hores de treball comunitari, ha d’anar a la presó, purgar la pena i seguir cursos de formació i protecció als animals i a la natura en general.
Una societat sana i equilibrada és aquella que sap compaginar els valors humanitaris, entenent aquests per unes prioritats clares en matèria de protecció als més desvalguts. Dalt de tot sempre hi ha de figurar les persones, començant per les més petites, continuant per les més grans i dependents, i acabant amb tot el seu conjunt. I alhora ha de protegir totes les criatures que tenim a l’entorn, no solament les que conviuen amb nosaltres a casa, sinó també aquelles de les que ens nodrim. Per això la llei preveu millorar condicions d’estabulació de bestiar, o el seu transport en condicions adequades, o l’ús de sistemes ràpids i el menys dolorosos possibles quan s’han de sacrificar.
Ens toca a tots vetllar perquè la llei es compleixi. La vigilància és fonamental per evitar maltractaments com els descrits, o d’altres de menys visibles com tenir animals lligats de dia i nit, durant dies, setmanes o mesos. O mal alimentats, o permanentment maltractats. Qui no vulgui cuidar bé un animal que no el tingui, i si s’ha equivocat al comprar-lo o a l’acceptar-lo, té la via de portar-lo a una protectora i treure-se’l del damunt. Tot abans que fer ús de mètodes impropis d’una persona.

Ara ve Nadal, i algunes persones creuen que regalar mascotes pot ser una bona mostra d’estimació envers nens i nenes. Atenció a no caure en aquest parany. Sorpreses de Nadal i Reis amb animals, les mínimes possibles. Una mascota pot fer gràcia uns dies i es pot convertir en un malson la resta de l’any. Si el nen/nena no té molt clar el sacrifici que li suposarà a ell o ella, als pares i avis per tenir-la en bones condicions, millor comprar un joguet inert o que funcioni amb piles. Es magnífic tenir un animal a casa, sempre i quan es tingui clar que forma part de la família, i ha de tenir les mateixes atencions que un membre més. Si tothom ho tingués clar no hauríem de parlar de fets com els inicials, dels quals confiem i esperem trobin els culpables per ser durament castigats. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?