Thursday, November 19, 2015

 

ON ES EL MES ? - art. Blogesfera

ON ÉS EL “MES” ?
Portem un llarg, de fet un llarguíssim silenci, dels militants i simpatitzants de MES ( Moviment d’Esquerres) partit on es varen agrupar els dissidents, ex dirigents del PSC, càrrecs electes varis, i altres persones que consideraven inadequada la línia política del partit en relació al procés sobiranista, i per això es varen agrupar en aquest nou partit.
Ara, en ple debacle i caos del procés, esperava escoltar la seva veu i llegir reflexions sobre si la seva marxa del partit estava fonamentada o no. El silenci és la resposta. Cap pronunciament, cap article, cap opinió, cap compareixença pública. Al contrari, el que hem contemplat ha estat una lenta i constant pèrdua de cares conegudes que fugen del partit i se’n van a casa. Els més coneguts suposo que ho fan a la vista de que les expectatives de recuperar algun càrrec important s’han esfumat del tot. Penso en la Montse Tura, Antoni Castells, Josep Burgaya, Marina Geli....Personatges molt propensos a donar lliçons d’ètica i estètica quan ostentaven importants càrrecs institucionals i no varen dubtar en marxar del PSC amb excuses de molt mal pagador. Algun d’ells fins i tot conservava el carnet del partit, quan deia que estava ja en l’altre.
M’agradaria escoltar l’opinió dels Consellers Nacionals de MES en el nostre territori. Voldria saber què en pensa de la situació actual, Llorenç Ferrer, Joaquim Collado o Ezequiel Martínez. Com pot ser que aquestes persones que representen el seu partit en aquest territori estiguin totalment mudes ? Com pot ser que no opinin sobre l’encert o error d’haver marxat del PSC i haver creat MES? Com pot ser que no diguin res sobre els resultats electorals i el destí del seu vot a favor de Junts pel sí ? Com pot ser que les crítiques que havien dirigit en els òrgans del partit, ara no les formulin respecte el comportament dels dirigents de Junts pel sí ? Recordem i valorem la campanya que varen fer a favor d’Artur Mas, i els seus companys de viatge. I sobretot m’agradaria saber quin futur veuen en MES.
En fi, és interessant veure els canvis en el nostre país i en tot l’entramat del procés sobiranista. Quin caos han muntat ¡¡¡ Quin espectacle es dona a nivell intern i mundial ¡¡¡ Quin immens ridícul estan fent els principals líders d’aquest procés ¡¡¡ Catalunya no mereix tenir aquests personatges al capdavant de les institucions. Mai la Generalitat havia sofert un menyspreu com el present, i mai el Parlament havia caigut tant baix, a l’hora d’interpretar el seu Reglament i donar compliment a la legalitat.

Estem sense govern, i amb un Parlament a l’atur, just al cap d’un mes de constituir-se. Increïble, però cert. I la falta d’un govern estable i fort fa 5 anys que dura, i el resultat és catastròfic pel funcionament del país. No es prenen grans decisions, i simplement es gestiona el dia a dia per sobreviure. Res més ni res menys. Davant aquesta situació el PSC retorna al protagonisme, i demostra com els seus plantejaments son els únics viables. El temps ben aviat ens donarà la raó, i encara farà més incomprensible la marxa, crítica i comportament dels antics companys de viatge que es varen agrupar en el MES. Si fossin una mica coherents, estaria bé expliquessin si estan satisfets del pas donat. 

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?