Thursday, November 12, 2015

 

NOTA INFORMATIVA - BORREDÀ -POBLE ACOLLIDOR REFUGIATS

BORREDÀ – POBLE ACOLLIDOR – REFUGIATS  DE ZONES DE GUERRA.
En el darrer Ple Municipal , es va aprovar per unanimitat una Moció del Grup Municipal de la CUP, en la qual s’establia que el municipi de Borredà , es convertia en POBLE ACOLLIDOR, i impulsaria tot un seguit d’accions destinades a pal·liar els efectes dels que tot ho han perdut i cerquen una nova llar on viure en pau i tranquil·litat.
Malgrat les terribles escenes que veiem cada dia en els mitjans de comunicació el trasllat de refugiats va a un ritme molt lent.
Mitjançant els acords interns de la Unió Europea, Espanya ha d’acollir 15.000 d’aquests refugiats. Els primers que arribaran a Catalunya aniran a 3 municipis, el més proper dels quals serà Manresa. De moment només n’han arribat 19, i s’espera pels propers dies l’arribada d’altres contingents.
La UE concedeix ajudes per acollir aquests refugiats a cadascun dels països acollidors, per la qual cosa a dia d’avui encara no estem en condicions d’establir les necessitats exactes que haurem d’afrontar.
Demanem paciència i comprensió a totes les persones que s’han posat en contacte amb nosaltres, en tant que membres del Consistori de Borredà, o amb persones properes. Qui hem designat per coordinar les actuacions a nivell local és la Treballadora Social, Montserrat Pedrals, la qual està en permanent contacte amb el Consell Comarcal.
Tant bon punt tinguem informació més puntual i propera, us la donarem a conèixer. De moment ens han recomanat no tirar endavant campanyes de recollida d’aliments, roba o altres materials per quan no tenim constància de les necessitats concretes. I en el seu moment estudiarem la recollida de diner com a via més pràctica i immediata.
Agraïm a tothom les mostres de solidaritat i la predisposició a col·laborar i participar en totes les accions que es puguin dur a terme, i de ben segur les tindrem en compte en el moment oportú.
Reiterem la informació d’esperar novetats. I Borredà, quan sigui el moment, participarà en tot el que faci falta, tal com ja ha fet en el passat, en altres conflictes.
Borredà, 11 de novembre de 2015.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?