Tuesday, October 27, 2015

 

QUIN IMMENS ERROR ! QUIN IMMENS FAVOR AL PP !


QUIN IMMENS ERROR¡ ! QUIN GRAN FAVOR AL PP¡!
Pretendre iniciar el procés cap a la independència amb una votació al Parlament, sense haver obtingut la majoria absoluta dels vots emesos a les eleccions del 27 S, ni disposar dels dos terços dels diputats de la Cambra Catalana, imprescindibles per a qualsevol de les grans decisions legislatives, segons marca l’Estatut d’Autonomia vigent, és llançar-se al precipici sense xarxa i sense cap complicitat externa. Impensable per impossible.
Es el que pretenen Junts pel sí i la CUP. El fracàs està servit, sense grans problemes ni grans desplegaments de mitjans, per part de l’Estat. I han donat al PP la millor de les eines per mostrar la seva fortalesa i contundència a dos mesos de les eleccions !
Era difícil pronosticar un nou pas, pitjor dels que havien fet fins ara. Aquí el tenim. El grupet de caps pensants, estrategues de saló, i amics de jugar amb foc aliè, han tirat pel dret, en una nova fugida endavant de conseqüències imprevisibles. Segurament tenien en el cap, uns altres fets ocorreguts el 6 d’octubre del 34  ( proclamació de la República Catalana, amb totes les conseqüències que portà), i animats a repetir la història, tiren endavant un altre moviment en el mes d’octubre de 2015. A veure si algú busca paral·lelismes i similituds, o si la jugada els surt bé¡
Si la nau del Govern i del procés anava sense brúixola, ni timó , ara va a la deriva i de dret a les roques.
La presentació d’una proposta de resolució per ser debatuda i aprovada en un Ple del Parlament, toparà, en primer lloc amb la realitat catalana. Es a dir, els grups proposants reclamen no tenir en compte les institucions de l’Estat, però, i les institucions catalanes? També creuen o proclamen que les nostres institucions res tenen a dir ni a fer davant una proposta com aquesta ? Es que obliden l’existència del Consell de Garanties Estatutàries, òrgan creat per estudiar, valorar i dictaminar si les propostes i lleis catalanes s’avenen amb l’Estatut vigent ?
Es que s’atreviran a anul·lar un òrgan com aquest ? Es que tampoc respectaran els preceptes de l’Estatut d’Autonomia ? Es que consideren que els dos terços que estableix l’Estatut d’Autonomia per modificar les lleis fonamentals, no s’han de tenir en compte ?
Sortir de la legalitat espanyola és una insensatesa i una via impossible com ben aviat comprovarem, però és que ni tant sols respectar la legalitat catalana, és anar directes a la desacreditació interna i externa.
Si algú creu que estem davant un pols a l’Estat, va errat. No hi ha pols possible perquè la legalitat està en una sola banda del terreny de joc, i a l’altra, no hi ha res més que un acte il·legal, per il·legítim. Tampoc estem davant un xoc de trens perquè algú s’hagi imaginat una fortalesa que no té, i per la via ve un comboi ple de raonaments jurídics, legals, econòmics, europeus, internacionals...que frenaran tot intent de trencar la legalitat vigent.
Estem davant un moment molt delicat, molt complex, molt perillós pel que té d’inesperat i sense maniobra possible per qui l’ha iniciat, excepte si retira la proposta. Cas de no fer-ho, la confrontació està servida, i la iniciativa està condemnada al més rotund fracàs. Estem de ple en terres ignotes, però sabent que la nau no arribarà a bon port. Almenys la nau independentista, i això suposa una inquietud per a la majoria de catalans, una incertesa per a tot el món i un motiu més de preocupació en uns moments en que cal prudència i sotmetiment a la legalitat vigent. Que ningú dubti de que la legalitat seguirà el seu curs, demà, la setmana vinent, l’any vinent...I quan el fracàs sigui evident, els responsables de tant irresponsable procediment, han de ser conseqüents.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?