Thursday, September 17, 2015

 

XIFRES MERIDIANAMENT INFLADES- art. Nació Digital Solsona

XIFRES MERIDIANAMENT INFLADES.
No entenc la persistència en voler donar xifres exageradament inflades de la participació en qualsevol esdeveniment.  Es un engany que no porta enlloc  i dona una molt mala imatge dels organitzadors, siguin clubs, associacions, ajuntaments, partits, o entitats, en general.  La veritat i la transparència son les millors eines per demostrar serietat i fiabilitat.
Faig aquesta entrada a raó de les xifres de participació en la darrera Diada, que van de les 550.000 de la Delegació del Govern , a 1.400.000 de la Guàrdia Urbana de Barcelona o als 2 milions de la ANC, segons el seu president. Un any més tornem estar davant un ball de xifres molt poc seriós en un país que diu vol esdevenir nou estat ( segons alguns dels seus dirigents). En cap de les xifres donades s’hi acompanya una mínima explicació, informació o documentació de qui ha fet el càlcul i amb quin instruments. Estem, doncs, davant unes xifres donades a cop d’ull. Una vegada més s’actua sota criteris totalment partidistes.
Fa unes setmanes, en aquestes mateixes pàgines, vaig informar de l’existència de l’entitat CONTRASTANT, que es va crear per donar xifres exactes de participació en qualsevol esdeveniment, utilitzant els instruments més elementals.  I segons aquesta entitat, independent de qualsevol administració i partit, mai a Catalunya s’ha superat el milió de persones en una manifestació. Cap govern, cap partit, cap plataforma ha aconseguit ajuntar un milió de persones per protestar, recolzar o impulsar un objectiu determinat.
I és que les xifres son tossudes i ho he dit mantes vegades que tota manifestació que superi els cent mil participants , suposa un èxit immens. Però aquí, com que ens inventem les xifres amb una alegria desbordant, si un any n’hi posem mig milió, l’any següent l’hem d’incrementar en un quaranta o cinquanta per cent, i el següent n’hi posem el doble...fins arribar a xifres impensables, per impossibles, com la del milió i mig o dos milions.
Mireu, agafant les xifres de la pròpia organització: ANC, o la dels principals partits. Segons ells la Meridiana té 5,3 quilòmetres, que son 5.300 m. Si cada carril de la Meridiana té 3 metres d’amplada, i n’hi ha 5 per banda, tindrem un total de 30 metres d’amplada ( sumats els dos sentits de la marxa), i si posem 10 metres més de voreres laterals, arribarem a la conclusió de que el promig d’amplada de la Meridiana és de 40 metres. Doncs, bé, multiplicant els 5.300 metres de llargada X 40 d’amplada ens dona un total de 212.000 m2 de superficie ocupada. Està establert, comprovada i mundialment acceptat de que en un m2 no hi podem posar més de 4 persones, de manera que si multipliquem 212.000 m2 X 4 = 848.000 persones.
Ni les 550.000 de la Delegació de Govern ni les 1.400.000 de la Guàrdia Urbana i impossible , els 2 milions de l’ANC.  Aquesta és la participació màxima possible, a la vista de les imatges i de les informacions donades pels organitzadors. Aquí hi podríem restar temes com els espais que ocupen el mobiliari urba, alguns jardins, faroles, etc... però , pel cas , és igual. La xifra final queda per sota del milió de persones.

Dit això, ha estat una gran manifestació ? Doncs, sí. Immensa, ben preparada i ben organitzada, demostració del desig i voluntat de molta gent d’anar contra determinades conductes i propostes, o per recolzar alternatives que no estan sobre la taula. De totes maneres, sempre és bo saber qui i quants estan darrere un determinat moviment. I d’aquí la importància d’exigir la veritat i descobrir les mentides. En el nostre país s’han creat massa mentides per tapar les veritats, i ara és el moment de posar-les sobre la taula, i obligar a retre comptes. La primera de les grans mesures a prendre l’endemà de les eleccions serà desmuntar tot l’entramat de la CCMA, per poder disposar d’una televisió i ràdio públiques que siguin objectives i al servei del poble. No una eina de propaganda partidista i sectària com és i ha estat en bona part de la seva existència.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?