Tuesday, September 29, 2015

 

UN RAONABLE RESULTAT-art. Blogesfera

UN RAONABLE RESULTAT, EN UN MOMENT DELICAT.
Eleccions realment complicades les del diumenge passat, pel PSC. El resultat ha estat millor de l’anunciat i hem salvat els mobles en un moment molt delicat, a nivell intern i extern. La gran participació ha concedit pràcticament el mateix nombre de vots que en les de 2012. Una molt petita diferència de 2.000 vots les separa, i ens posa un terra de 522.000 vots, i el manteniment del tercer lloc en el Parlament, en nombre de vots i d’escons.
No era gens fàcil afrontar la campanya front d’una coalició que tenia grans mitjans econòmics, tècnics i humans, a més de disposar de tots els mitjans de comunicació públics, clarament al seu servei, i de bona part dels privats. Una lluita desigual que s’ha pogut resoldre raonablement bé gràcies a la magnífica feina del candidat Miquel Iceta, i per un bon desplegament de recursos, per part de l’equip de campanya. Res a veure amb els grans mitjans d’altres partits, però s’han aprofitat molt bé.
El resultat és raonable, en un moment tant delicat com el que vivim. I hem de recordar d’on veníem. En el 2012 varem aconseguir 524.000 vots i 20 diputats, però d’immediat varen començar problemes i conflictes interns que varen comportar una crisi permanent en el grup parlamentari català, i sortides de to, en el partit per part d’ex dirigents amb notable influència en els mitjans de comunicació. Dos anys de constants conflictes, qüestionaments, sortides de militants i simpatitzants a títol individual o col·lectiu, donaven una imatge de descomposició que era degudament amplificada pels mitjans de comunicació públics i privats, al servei de CiU i ERC.
D’aquí els anuncis de mort prematura, descomposició i desaparició del PSC. Molts ja cantaven les absoltes, quan el partit va reaccionar i recuperar els ànims, de la mà del lideratge de Miquel Iceta, i de la recomposició de la direcció del partit, i del grup parlamentari català. En poc temps s’ha pogut recuperar part de la força perduda si bé estem encara necessitats de reforçar posicions i curar ferides. El procés de fugida de militants ha estat dur, molt dur, sobretot pel que ha tingut de constatació d’haver fet confiança a persones que no la mereixien en absolut. Havíem confiat alts càrrecs institucionals i de partit, a personatges que només buscaven notorietat, protagonisme i bons sous. Això fa molt de mal, especialment quan molts d’ells havien defensat posicions totalment contràries a les que ara estan proclamant en tota mena de mitjans de comunicació. Ja no és cinisme, és plena deshonestedat , falta d’ètica i estètica, i un afany de protagonisme desaforat, capaç de fer-los anar cap ERC, CDC, o qualsevol altre paraigües que els aculli i els hi doni algun càrrec o els porti de tertulians a sou.

Curar ferides i passar el mal tràngol ens ha costat i varem començar a remuntar el vol en les passades municipals, en les quals varem quedar segons, en vots, a nivell de Catalunya, i ara, ens ha permès mantenir els 522.000 vots de les autonòmiques i encarar la nova contesa electoral en millors condicions. Ben aviat tindrem les generals, i en aquestes podrem rematar la feina iniciada amb una millor disponibilitat i majors expectatives. Tots sabem el que ens hi juguem a nivell estatal i català. Des d’ara, ja podem començar a preparar el dispositiu electoral per rematar la feina iniciada. Anem en la bona direcció. Si algú ho dubtava, la realitat ens ho ha recordat.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?