Thursday, September 10, 2015

 

COMPARTIR ACTE DE CÀRRECS MUNICIPALS AMB MIQUEL ICETA

COMPARTIR ACTE D’ALCALDES I REGIDORS AMB MIQUEL ICETA.
El dilluns passat dia 7 al migdia ,uns 150 càrrecs municipals ens varem trobar al Parc de la Ciutadella , per demostrar que el PSC continua tenint un ànima municipalista i una presència notable en tot el territori, no en va som el segon partit, a nivell municipal.
Va obrir els parlaments el cap de llista de Barcelona, Jaume Collboni, va continuar l’alcalde de Tarragona, el qual va donar pas a l’alcalde de Lleida i president del partit i finalment va parlar Silvia Paneque, la cap de llista de Girona, la qual va fer un esplèndid discurs i un resum del Manifest que tots havíem aprovat.
Finalment Miquel Iceta va exposar les principals raons del PSC per ser decisius en aquestes eleccions del 27 S, fent especial atenció al món municipal. De fet, tenir de president de la Generalitat a un ex alcalde, com va succeir amb Pasqual Maragall i José Montilla, garanteix unes polítiques clarament favorables als ajuntaments. Gràcies a decisions presses en aquells anys, algunes coses es varen arreglar de forma essencial a nivell de: pla de barris, polítiques socials, escoles – bressol, beques menjador, ajuts a escoles de música....i el fons de cooperació que continuem rebent, tot i que amb enormes retards, o els ajuts a electes municipals per posar només uns pocs exemples.
En aquest marc es va comprometre a assumir els punts continguts en el Manifest per portar el federalisme no solament a nivell estatal i nacional, sinó també , municipal. Un dels principis elementals del federalisme son les polítiques de proximitat, facilitant que sigui l’administració més propera la que s’ocupi de cada competència concreta. Es així com funcionen els països més avançats el món , tots ells amb un sistema federal, sigui Suïssa, Alemanya, Estats Units, Austràlia, Canadà, etc, etc.
Es en un acte com aquest on es visualitza la presència del PSC a tot el país, i on es poden comprovar les polítiques que presideixen els ajuntaments socialistes, o amb presència socialista. Ara més que mai toca destinar recursos a les polítiques socials, d’atenció a les persones, als més desvalguts, però també a polítiques d’igualtat, mantenint escoles – bressol, o facilitant activitats extra escolars a tots els alumnes, independentment dels recursos dels seus pares. No pocs ajuntaments han tingut obertes les escoles tot l’estiu per mantenir els menjadors oberts i oferir, almenys un àpat complert al dia.
La intervenció de Miquel Iceta també va refermar la solidesa del candidat en tots els àmbits que li toca actuar. Còmode entre càrrecs municipals, com ho està en qualsevol altre àmbit territorial. Ho va dir fent referència a un gran acte a Tarragona amb persones de la tercera edat, o quan va a actes amb universitaris, treballadors o joves a l’atur. Els qui el coneixem bé sabem que és un tot terreny i es nota en el coneixement del país i dels seus problemes.
Aquest factor, juntament amb el garbuix que es veu en altres candidatures han de fer pensar en un resultat diferent del que ofereixen determinades enquestes. Ja em perdonareu però cada vegada sóc més desconfiat respecte enquestes que apareixen tot sovint, i semblen haver-se fet en tres o quatre dies. Una bona enquesta val molts diners, i no sembla que alguns mitjans de comunicació els tinguin com per destinar-los a aquest objectiu. Aleshores cal estar atent al que veiem al carrer i sobretot al que es parla dintre de les cases. Fa pocs dies vaig posar l’exemple dels resultats de la consulta en els municipis del Lluçanès, i ningú preveia el resultat final. De tretze poble, en cinc va guanyar el no, en un altre va gairebé empatar, i per tant el que semblava bo , i no tenia inconvenients no va obtenir els resultats esperats. Esperem uns dies i veurem què diu el poble.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?