Monday, August 31, 2015

 

QUE NINGÚ PERDI EL RESPECTE.

QUE NINGÚ PERDI EL RESPECTE.
Hem entrat en la recta final pel 27 S i si un tema és essencial, és evitar desqualificacions, insults, o qualsevol altre tipus d’actuació que signifiqui una pèrdua del respecte envers qui pensa diferent.
No serà fàcil perquè hi ha qui té un especial interès en provocar i ser provocat. Ara, més que mai s’ha d’aconseguir obrir amplis debats en base a arguments i contra arguments, però mai desqualificacions.
En aquests darrers dies han aparegut uns quants nous llibres sobre determinats àmbits del procés que convé llegir i fer servir com argumentari. Fins ara, guanyaven de carrer, els llibres dedicats a impulsar el procés i a argumentar-ho de cara a justificar-lo. Ara, en tenim d’altres que permeten contradir molts dels arguments donats, i equilibrar la balança. Tots serveixen per alimentar la consciència i decidir amb coneixement de causa.
En els darrers mesos he estat testimoni de discussions abrandades en llocs públics, que fan una certa angúnia quan s’escolten sense dret a intervenir. Estic pensant en debats familiars o entre amics, però fets en bars o restaurants. En alguns casos la discussió anava pujant de to fins el punt d’esdevenir un problema pel propietari o per alguns dels participants que es donaven compte que no estaven en el lloc adequat.
Ara, a punt ja d’entrar en campanya tenim prou espais com per poder participar de forma directa o indirecta. Multitud d’actes electorals, debats a radio i televisió, xarxes socials, diaris i revistes ofereixen opinions dels principals actors del procés, i en molts casos donen veu de forma personal o anònima i permeten fer arribar l’acord o el desacord, en cada moment. No m’agrada participar en debats anònims perquè, sovint, donen peu a tota mena d’astracanades poc meditades, i moltes vegades, poc constructives. Millor fer-ho públicament i si pot ser , personalment.
A nivell de PSC hi ha programats un gran nombre d’actes , en molts dels quals hi tindrem el Secretari General del PSOE, i confio també en poder assistir a actes amb els presidents de la Comunitat Valenciana i de les Illes. Em semblen dos personatges especialment interessants per la bona preparació que tenen, i la àmplia visió de país que s’han format. Permeten també demostrar quan ha canviat el PSOE a nivell de coneixement del territori i de conscienciació envers la realitat catalana.
Tot plegat garanteix que la presència d’aquests càrrecs institucionals i de partit donin garantia de que el compromís de reformar la Constitució no és una promesa gratuïta o buida de contingut sinó un compromís en ferm que es posarà en marxa tant bon punt Pedro Sánchez esdevingui president del Govern.
Els socialistes podem, doncs, intervenir amb el cap ben alt, en defensa d’una altra realitat catalana i espanyola, que posi pau a les relacions entre els territoris i permeti un degut encaix de cara el futur immediat. Qualsevol atac, insult o despropòsit com hem vist i sentit arran la carta publicada de Felipe González no mereix una resposta similar, sinó una simple petició de respecte i esperar els resultats del 27 S, primer i el de les eleccions generals, després per demostrar la serietat dels plantejaments. Respecte pels altres, com el demanem per nosaltres.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?