Wednesday, August 12, 2015

 

CONSUMIDOR D'AIMS - art. Nació Digital Solsona

CONSUMIDOR D’AIMS.
Cada any per aquestes dates, volto uns quants dies per Solsona i entorn, aprofitant la convocatòria de l’AIMS. Vaig assistir a un dels concerts a l’auditori de la Sala polivalent, i tot seguit als assajos per solistes; i diumenge passat vaig anar al concert del Santuari del Miracle. No descarto poder anar a algun altre, tot i que els de les 22 hores, son massa tard pels qui després hem de fer un grapat de quilòmetres per tornar a casa. Aprofito aquestes ratlles per proposar avançar l’hora d’alguns d’aquests concerts. Suposo s’han estudiat els costums de Berga, La Seu,Cardona, i altres, però francament en ple mes d’agost, potser seria millor fer-los a les 7 de la tarda com es fan alguns . Segurament hi assistiria tanta gent o més.
En fi, reconec una sana enveja per la ciutat de Solsona. Que una petita ciutat sigui capaç d’acollir 60 estudiants de música de tot el món, és un repte difícil d’explicar i mantenir, si a banda hi ha professors, ajudants, tècnics,... i familiars acompanyants, en alguns casos, la cosa encara té més mèrit.
I queda clar que la qualitat sempre té premi. Es millor organitzar pocs esdeveniments però que tinguin un alt nivell que no pas voler acaparar molt i apretar poc. A cada concert es comprova l’elevat grau d’estudis i assajos de tots els participants, i la plena sintonia que van assumint amb els professors, fins el punt de poder organitzar concerts, amb una preparació de molts pocs dies.
I fa goig veure la ciutat plena de joves amb un instrument com a motxilla. En aquests casos t’imagines el pràctic que és dedicar-se al violí en comptes del contrabaix. O encara millor a la flauta, com varem poder comprovar en el concert del Miracle.
En resum, tinc clar que continuaré sent consumidor entusiasta d’AIMS pels propers anys , tant a nivell de concerts com d’assajos, en els quals es pot comprovar el grau de compenetració entre alumnes, o entre alumnes i professors.
Ànims, doncs, tingueu clar els organitzadors que som molts els amants de la música que us agraïm l’esforç que hi dediqueu. I felicitats a l’ajuntament i a tots els col·laboradors per garantir la continuïtat d’un esdeveniment com aquest, en una petita ciutat de l’interior de Catalunya demostrant que tot i ser petita, pot dur a terme un gran projecte.

Joan Roma i Cunill, alcalde de Borredà ( Berguedà)





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?