Wednesday, July 15, 2015

 

UN DIA HISTÒRIC - art. La Rella

UN DIA HISTÒRIC.
Massa sovint posem l’adjectiu “històric” a fets que no tenen aquest caràcter excepcional. Doncs, bé, el diumenge 26 de juliol sí tindrà aquest efecte, en funció de si és una ocasió guanyada o perduda.
Hem tractat dotzenes de vegades en el territori i en el Parlament de Catalunya, el dret del Lluçanès a esdevenir comarca. Personalment ho havia defensat, com a diputat,  ara ho defenso, tot i ser alcalde d’una comarca veïna. El motiu és ben senzill, en el món rural, o ens ajuntem els pobles petits per oferir serveis que sols no podríem donar, o malament.
Dic també, que no estic d’acord amb el funcionament dels Consells comarcals, però aquesta és una altra qüestió. Considero que d’aquí a poc temps les comarques rurals han de funcionar com una mancomunitat de serveis. Només així podrem tenir equipaments, infraestructures i serveis de qualitat semblant als de ciutat.
Bé, ha arribat l’hora de la veritat. El diumenge dia 26, o aneu tots a votar massivament o no tindreu excusa per ser gestors del vostre futur. O dediqueu 10 minuts del vostre temps a anar a votar o no us queixeu en els propers vint o trenta anys, si les coses del territori no funcionen com voldríeu. I si un municipi ha de marcar la pauta d’una molt elevada participació, aquest ha de ser Prats, la capital. Les responsabilitats de la capitalitat passen per donar exemple, saber passar al davant, escoltant a tothom i facilitant una bona entesa entre tots els municipis .
En aquest repte, els berguedans podem perdre-hi un dels nostres municipis: Santa Maria de Merlès, però aquesta és una pèrdua consentida , acceptada i acceptable si així ho vol la majoria dels seus habitants. El Berguedà té 31 municipis, si quedem en 30, no passarà res perquè el que tots volem és que tothom estigui en el millor lloc pel seu futur. Anims, doncs. De vosaltres depèn demostrar en vots, les ànsies de ser protagonistes del vostre propi futur.

Joan Roma i Cunill, alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?