Tuesday, July 14, 2015

 

SEGONA INSPECCIÓ - RIERA DE MERLÈS

SEGONA INSPECCIÓ – RIERA DE MERLÉS – DIUMENGE 12 DE JULIOL.
Ahir, diumenge dia 12 de juliol, vaig dur a terme la segona inspecció de la Riera de Merlès, començant pel tram de Les Llosses (Càmping Can Saiol ) en direcció cap a Sant Jaume de Frontanyà, per a continuació tornar a fer la ruta que ja havia fet en la primera inspecció ( entre l’Hostalet i Sant Cristòfol).
Estem en ple mes de juliol i amb unes temperatures realment molt elevades, fins i tot per aquestes dates, podem constatar que la ocupació de la riera és molt elevada. Menys en el tram més al nord ( Les Llosses – Sant Jaume), però molt intensa en el tram intermig ( Les Llosses- Borredà – La Quar – Sta. Maria de Merlès). Queda per inspeccionar el tram Puig-reig que faré el diumenge vinent.
El resultat de la senyalització, vigilància i sancions han produït una especial atenció al bon estacionament. He comprovat un adequat estacionament en tots els trams visitats. També he comprovat una moderació de la velocitat ( recordo que està limitada a 40 kms/hora), respecte el que podíem constatar anys enrere. També una menor brutícia en els trams més concorreguts.
En les visites i informació als visitants, trobo una bona entesa a l’hora de demanar comportament cívic i protecció al medi natural. I sempre es troben els entusiastes de torn que demanen tobogans i algun trampolí per millor aprofitar l’indret....En fi, paciència i bon rotllo a l’hora d’explicar l’interès en rebaixar la pressió humana sobre la Riera. Suposo que tots hi estan d’acord, excepte si els afecta a ells directament.
En resum, a falta d’inspeccionar el darrer tram de la Riera (Puig-reig / Gaià), estem aconseguint algunes millores en el comportament presencial i de mobilitat, però és evident que cal reduir la massificació dels punts principals de bany.
Borredà, 13 de juliol de 2015.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?