Friday, July 24, 2015

 

QUARANTA ANYS DE COLÒNIES A BORREDÀ - 1976 - 2015

               40 ANYS DE , COLÒNIES A BORREDÀ – 1976 – 2015.
Avui , dia 22 de juliol de 2015, l’Alcalde de Borredà, Joan Roma i Cunill, ha rebut a la Casa Consistorial, tot el grup de Colònies a Borredà, un total de 68 nens i nenes , acompanyats dels monitors i monitores d’aquesta Entitat.
L’Alcalde els ha donat la benvinguda a l’entrada de l’Ajuntament, i ha recordat els inicis d’aquesta entitat, i la seva relació amb el poble de Borredà.
Colònies a Borredà va néixer l’any 1976, de la mà del Pare Jordi, i la Germana Montse Sala, portant una trentena de nens i nenes de Berga a fer colònies a Borredà. I , any rere any, el poble ha acollit les diferents tandes de colònies des de finals de juny fins a primers d’agost.
L’Alcalde ha reconegut que els grups de colònies ja formen part del paisatge del poble i tot sovint els veiem en petits grups, preparant jocs, estudiant propostes, elaborant rutes o a la recerca de dades.
Ha elogiat la bona organització de tots els grups, el comportament exquisit en matèria cívica o mediambiental, l’alegria que porten al poble i el gran nombre d’activitats que duen a terme en les setmanes que s’hi estan.
De fet Colònies a Borredà tenen una seu esplèndida, estratègicament situada ( la Llar del Pare Coll) amb entrada pel Camí de Frontanyà i sortida a la zona esportiva municipal. Tenen , doncs, espai per jugar i córrer i en pocs metres estan a les piscines. Tot ideal per dur a terme unes colònies d’estiu.
L’Alcalde també ha reconegut la tasca de l’entitat en moltes altres activitats, portant el nom del poble en molts indrets d’aquí i de fora. Per Borredà han passat centenars, de fet ja podem parlar de milers de nens i nenes, els quals un dia o altre tornaran al poble per recordar els bons temps passats, però també es dona ja el fet de que fills i filles dels primers estadants, ja porten els seus nens i nenes a les colònies actuals, en una roda que volem , mai acabi.
Feta la salutació, un nen i una nena del grup han llegit un escrit d’Agraïment a l’Ajuntament de Borredà per aquests 40 anys de presència en el poble. En aquest escrit han repassat a grans trets els principals moments de les Colònies. Finalment han fet entrega a l’alcalde, d’una placa commemorativa d’aquests 40 anys. Per la seva part l’Alcalde ha anunciat que dintre de pocs dies farà entrega d’una placa de fusta, feta per un artesà local, que es podrà penjar en el menjador de les Colònies per recordar aquesta data.
I ja per acabar, la gran foto de família a l’entrada de l’església de Borredà, un lloc per poder-hi caber tots i recordar aquesta data.
Borredà, 22 de juliol de 2015.

L’alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?