Monday, July 06, 2015

 

PRIMERA VISITA D'INSPECCIÓ - RIERA DE MERLÈS.

PRIMERA VISITA D’INSPECCIÓ – RIERA DE MERLÈS.
Ahir diumenge dia 5 de juliol, des de les 12 fins a les 14 hores vaig fer la primera visita d’inspecció per comprovar el grau de compliment i ocupació dels principals espais de la Riera de Merlès, en el tram comprès entre l’Hostalet ( Les Llosses ) fins a Sant Cristòfol ( Santa Maria de Merlès) . Entremig es troben els trams corresponents a Borredà i La Quar, i a l’altra banda de la Riera, Lluçà.
L’ocupació era molt alta, i la circulació intensa en tot aquest tram. Vaig comptar més de 260 vehicles en aquest recorregut, i CAP D’ELLS trepitjava la línia de límit de la calçada, ni ocupava el camí asfaltat. Tampoc vaig trobar cap vehicle que tanqués les vies d’accés a cases de pagès, dos punts essencials en l’acció d’ordenació de la zona de la Riera.
En els punts més utilitzats d’aparcament comencen a veure’s deixalles abandonades a peu de les zones d’aparcament, per la qual cosa convindrà de forma immediata procedir a la seva neteja per evitar l’acumulació i l’efecte copiador per part d’altres persones que creguin que si ho deixen allà, algú vindrà a recollir-les. Per les nits, les bestioles s’encarreguen d’obrir les bosses i escampar el seu contingut a la recerca de qualsevol cosa per menjar.
L’efecte senyalització vertical i horitzontal comença a fer el seu fet i parlant amb alguns dels visitants, demanaven si estava prohibit utilitzar aquest indret, o en quines condicions. Toca, doncs, iniciar la fase d’increment d’informació personalitzada, perquè tothom conegui les condicions en que poden fer ús de la Riera, i la protecció que mereix.
Els principals gorgs tenien una alta ocupació similar a anys anteriors, si bé, de moment vaig comprovar la conscienciació en que no podien abandonar les deixalles en el lloc, i havien d’emportar-se-les a casa. Caldrà veure en properes visites si les converses tingudes corresponen a la realitat. D’entrada els avisos i peticions de deixar l’indret net tenen una bona acollida, i son contestades sempre de forma afirmativa, i en molts casos agraïda per part dels usuaris.
El proper diumenge tinc previst fer una segona visita d’inspecció, pujant un tram de la Riera , en el terme de Les Llosses, direcció Sant Jaume de Frontanyà, i cap al sud, entrant en el terme de Puig-reig, per comprovar si es respecten les normes vigents. L’intensa calor i l’inici de vacances, propicia la vinguda de més visitants. Es un bon moment per calibrar si les mesures que estem adoptant van en la bona direcció. De moment l’ordenació de l’aparcament s’ha assumit de manera contundent, i la reducció de velocitat, també. Queda per veure l’ús de contenidors i la auto neteja per part dels usuaris. N’informarem  properament.
Borredà, 6 de juliol de 2015.

L’alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?