Monday, July 06, 2015

 

OCURRÈNCIES, DISBARATS O BOGERIES ???

OCURRÈNCIES , DISBARATS O BOGERIES ??
En els prop de 40 anys d’activitat política, creia haver vist i sentit tot el que era raonable, imaginable o previsible, fos en el terreny municipal, l’autonòmic , el general o mundial.  Doncs, no, cada setmana veig coses increïbles, impensables, inimaginables. I estic convençut de que no hem tocat terra, i ens en queden moltes més per veure.
D’aquí uns anys, quan estudiants , historiadors i lectors vulguin saber el què ha passat en aquest període, hauran de fer un curs intensiu de preparació per poder absorbir i entendre el caos en que estem immersos des de fa prop de 4 anys. Alguns porten més anys ficats en aquesta espiral de despropòsits, però ens hem de centrar en els darrers 4 per poder avaluar d’on venim, i on estem. De moment, ens hem de quedar aquí, perquè ningú és capaç d’imaginar cap on anem i on estarem d’aquí 2 o 3 mesos, i ja no diguem d’aquí un o dos anys.
Que el màxim dirigent del partit , soci del govern i alhora cap de l’oposició, tingui l’ocurrència de proposar una candidatura electoral sense polítics, pel 27 S, ja no és comprensible per la gent d’aquest món. No sé si en la immensitat de l’espai podríem trobar alguna proposta semblant, però ara i aquí s’ha de reconèixer que mai a ningú se li hauria ocorregut cosa semblant, tractant-se d’unes eleccions al Parlament de Catalunya ¡¡¡¡.
Però, de fet, és una ocurrència , continuació d’una d’altra no menys espectacular del president Mas, referida a voler-ne fer una altra, amb ell o sense, envoltat de personatges de la societat civil, com si els polítics fossin extraterrestres ¡¡¡¡
I per no quedar sense partit i sobretot sense poltrona, res millor que la presidenta del Parlament, trenqui la norma democràtica d’acceptar els resultats de la consulta feta pel seu partit, UDC, i digui que no li agrada i que amb altres ben aposentats en el govern, faci l’immens esforç de posar-se al costat de Convergència per mirar d’agafar les engrunes que puguin caure a l’hora de fer la nova llista al Parlament.
Amb tant moviment, i tants disbarats o bogeries, veiem com els ex socialistes de la diàspora, busquen qui els vulgui en els seus braços. Braços que han de tenir espai per poder-los acollir a les llistes en llocs reservats a persones plenes d’essències , ideologia, honestedat , coherència i ètica provada. Ja no saben si tindrien cabuda en la llista sense polítics proposada per Oriol Junqueras, o en la del president o amb el president de Mas, o han d’anar a la recerca d’algun nou invent que els permeti sacrificar-se per la pàtria. Ells que son tant coherents i esforçats.
I posats ja a pensar en innovacions, res millor que l’ANC hagi convocat una consulta amb una participació inferior al 50% per resoldre un tema tant rellevant com és el de decidir si estan disposats a formar part d’una llista sense polítics. Ells que sí, que es veuen capaços de fer una llista, però l’Òmnium no ho veu tant clar, o era a l’inrevés ??? El problema és que si es presenten sense polítics, però surten elegits, els elegits, automàticament es converteixen en polítics. No sabem si immaculats , angelicals i posseïdors de ciència infusa com per poder impulsar la política amb molta més eficiència de la  demostrada pels polítics actuals.

S’ha de reconèixer l’esforç per no provocar l’avorriment en el poble català. Aconseguir un nou invent, disbarat o bogeria cada 4 o 5 dies té un mèrit indiscutible. A poc més de 15 dies per tenir les llistes fetes que encara no sapiguem si tindrem una monja de clausura a la llista de Podem – ICV- EUIA- Procés Constituent....( sota unes sigles que ningú sap) i que potser aquesta monja de clausura batallarà contra una altra monja de clausura rigorosa, que pot anar a la llista del president o amb el president, té el seu encant.  Ànims, doncs, que queden encara uns dies per improvisar i fer saltar guspires d’imaginació, en els principals partits de govern i oposició. I sobretot que ningú pensi en l’endemà del 27 S perquè aleshores li vindrà un fred terrible i una por al cos que no és convenient en aquestes calors d’estiu. La imaginació al poder. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?